Saturday, December 31, 2011

pertandingan blog tercantik

hmm, blog aku biasa-biasa je. tapi terasa nak mencuba nasib. hehe. ada siapa-siapa nak join sekali tak? jom lah. kalau nak join klik kat pic kat ni ae.


kat sini saya nak tag insan-insan bertuah iaitu:


2011

apa je yang dah berlaku tahun ni?


  • habis matrix.
terasa macam dah lama je habis matrix ni. baru tahun ni rupanya. matrix, tempat yang penuh dengan air mata. dan gelak ketawa. macam-macam dugaan yang kita lalui bersama kan my roomates. dan yang pastinya muvie dan games adalah ubat yang paling mujarab bila habis jawab paper. walaupun tak habis exam lagi. haha. konon-konon tak nak fikir la pasal paper yang dah jawab tu. kat sini jugaklah belajar main tenis dengan kuzahier n squash dengan bukhari. 

to bukhari,
'weyh, roomate ko yang main sama-sama dengan kita tu satu U dengan aku.'

  • kerja

sepanjang 4 bulan aku cuti tu aku kerja kat kedai kasut. teringat masa mula-mula kerja dulu. mimpi kasut hampir tiap malam. fobia kot dengan kasut sebab kena lap semuanaya. hahaha. hmm, masa puasa pon still kerja lagi. yang paling best dapat kasut murah kalau beli dekat kedai tu.


  • masuk UPM
ingat lagi masa tu tengah lap kasut. punyalah sms MOHE sebab berdebar-debar dapat U mana. wahh, bila tahu dapat UPM terus senyum lebar. rasa macam nak gelak kuat-kuat sebab happy sangat. lepas tu sebok msg kawan tanya dapat mana. masa tu tak tahu lagi dapat course apa sebab dia tulis code course je. tapi hati dah agak dah dapat kaunseling. seronok bila hasya pon dapat U yang sama. mus pon. masa call mus tanya dia, aku terus menjerit sebab kitorang dapat UPM. tertunai jugakla hasrat mus nak sama U ngan aku.

kalau nak cerita semua memang tak habis. macam-macam berlaku. yang pastinya apa yang berlaku mesti ada hikmahnya. walaupun kadang-kadang rasa tak larat je nak hadapi dugaan yang datang tapi ALLAH dah pilih aku untuk melaluinya. I AM THE CHOSEN ONE :)

Friday, December 30, 2011

i miss uolss

ingat tak aku pernah hasut korang tukar kelas acc bila rasa macam bengapnya la belajar kat kelas sains. tapi sebab kita sayangkan cikgu norizan tak jadi. bio best kan time tu. bedah-bedah katak. i loike! haha.

ingat tak ramai yang anti aku sebab aku hasut korang tukar sekolah. wahh, rasa masa tu cam berjaya je plan nak tukar sekolah tu.

tapi ada macam-macam sebab kenapa kita tak jadi buat semua tu. salah satunya ayah aku la.

oleh kerana dia kaunselor, mestilah aku minta pendapat dia. dan jawapan dia tidak.

so, dengan semangat untuk buktikan melayu boleh, kita pun belajar dengan.. erkk, hard ke? boleh la jugak. tuisyen tak tinggal. hehe. sape lambat akan berderinglah telefon korang. best tak dengar suara aku yang merdu tu? haha. study group kat library. perpustakaan awam tu dah jadi port febret kita kan. kalau tak tahu buat addmaths memang siaplah am. aku msg n call dia sampailah siap semuanya. tu semua gara-gara takut dengan THP. kalau tak kita mesti datang awal-awal n tiru jawapan budak cina. ingat tak lagi kita terketar-ketar nak jumpa THP tanya soalan addmaths. tak siap buat addmaths kena denda berdiri dekat tapak perhimpunan. buat sampai siap. owhh, sungguh sadis bila atikah tak datang dan kepala aku je yang berwarna putih. malu siot! bila nampak ayah aku lalu mesti rasa macam nak nyorok. segannya! bila mus ngan nisa taknak pergi tuisyen bm dan sejarah, aku sanggup pergi rumah dowg. kita naik motr bertiga. hahaha. bestkan. bila nak balik segan gila.

bila melayu jadi minoriti, kita kuat bersatu. sebab kita nak tunjukkan kita boleh. betul tak?

aku jumpa video ni kat youtube. rasa dulu dah pernah tengok.




time ni tengah nak dekat spm kan. nampaklah am ngan paan n muiz rajin. haha. aku rindu kat korang. rindu kat tyka yang dah lama tak dengar kabo. dah jadi bini orang pon dia. hahaha. teringat macam mana kita menentang sekeras-kerasnya hubungan dia ngan pakwe dia dulu [skang dah jadi suami dia da pon].

'tyka, nanti kat U jumpa orang yang lagi bagus la'


tapi..


kalau dah jodoh tak ke mana. hmm, sekarang boleh jumpa mus je. hengout dengan dia. lepas ni am study kat shah alam. boleh la hengout bertiga pulak. :)

*manusia sentiasa rindu akan benda yang dah lepas. ke aku je yang rasa macam tu?

Wednesday, December 28, 2011

exam fever

owhh, exam.. bila nak exam ni akan muncul la satu perasaan --> M.A.L.A.S



studylah sebab kamu nak belajar. bukan study sebab exam.


*rindu dekat roomates kat matrix. mereka sangatlah rajin study. pastu aku hasut janganlah study. kang stress. hohoho. miss hasya, jom g jalan-jalan pusing UPM nak?

Sunday, December 25, 2011

o.s.e.m

semalaman tengok video osem. tu pon tak abes tengok lagi. mesti korang tertanya-tanya osem tu apa? adakah sama dengan perkataan awesome yang bermaksud mengagumkan?

o.s.e.m --> ordinary.student.extra-oordinary.muslim

atau

o.s.e.m --> ordinary.self.extra-ordinary.muslim

kalau student bolehlah pilih yang nombor satu tu. tapi kalau secara umum pilihlah yang nombor dua tu. hehe :)

mesti lagi tak fahamkan..

apasal aku asyik sebut osem je. kat fb pun sibuk osem. okelah. mai singgah blog inche gabbana ni. tuan punya blog angel pakai gucci. siyes osem. tapi ada amaran daripada inche gabbana sebelum korang baca blog dia.

[AMARAN: Belog ini tidak sesuai untuk para pembaca yang alerjik dengan perkataan-perkataan seperti dakwah, usrah, tarbiyyah, bulatan gembira, konferens riang dan yang sewaktu dengannya! Pihak berwajib sama sekali tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kes sawan atau gatal-gatal kulit selepas membaca belog ini sekian terima kasih.]  


dia ada buat satu contest --> pertandingan video osem APG'11 [APG stands for Angel Pakai Gucci]

ada satu video ni yang best sangat. ya allah.. aku nangis kot tgk video ni.




best friend till jannah. ada sape-sape nak ajak aku masuk jannah sama-sama tak? tolong.. aku takut hanyut :\

tolong pimpin aku ke jannah..

*ada banyak vid yang osem. SUMPAH OSEM! try la tgk kat youtube. takpon tgk kat blog inche gabbana. kat situ ada link :)

Saturday, December 24, 2011

bimbingan dan kaunseling. FIRST YEAR

aku suka sangat amek pic. candid la yang pastinya. baru best. haha. sebenarnya banyak sangat pic candid yang aku amek. tapi fon aku kena virus aritu. so, sume pic da ilang. rugi betol. hmm, ni je yang aku ada. enjoy~


PHILOSOPHY CLASS


our beloved lecturer
dr halimatun halaliah mokhtar :)


dr with us


cake time


posing time :)


classmates :)


jejaka HOT


SWEET lady


couples :)


AGRICULTURE CLASS


suasanaedaran


wah, study hard na..


gambar berangkai


presentation





*banyak lagi pic nya ni. tapi tak larat la nak edit. hohoho

Friday, December 23, 2011

pakcik bikin cuak la

bas pukul 6. klas abes pukul 5. ohh, mana sempat ni. oke. 4.30 cabut la. hehe. dala last kuliah. hmm, sory prof. laen kali tak buat lagi sbb da xde da klas tu. hahahaha

oke la. berbalik kepada tajuk di atas. apa yang aku nak ceritakan sebenarnya pasal pakcik driver bas tu. sebenarnya aku nak balek pukul 8. malas nak kelam-kelibut ni. tapi tiket bas dah abes. so, aku pon amek jela tiket pukul 6. bas td tak penuh pon. ada banyak seat kosong. 

oke. pendahuluan terover panjang.

hah, yang ni baru nak masuk isi..

bila sampai kat seremban, pakcik driver bas ni call someone. dia cakap macam ni,

'saya rasa bas ni rosak la. macam ada bunyi pelik sikit. saya bawak slow je ni. ada bas spare x?'

ya Allah! aku rasa semua orang kat situ terkejut. mau tak nya. pakcik tu cakap kuat kot. aku yang nak tertido ni pon terus tak jadi tido. kalaula bas ni benti kat tepi jalan abes basah kuyup la kitowg. kalau pakcik tu tros je takot accident pulak. masa tu da fikir wasiat dah. dah terbayang keadaan bas yang remuk-redam macam kat paper tu. kalau aku mati macam mana ni. dosa banyak ni. janganlah accident. ishh, macam mana ni.. 

dalam hati tak putus-putus zikir. masa tu la baru nak ingat Allah. nasib baik Allah berminat lagi nak sambung nyawa aku. alhamdulillah selamat sampai. ishh, memang cuak la naik public transport ni. maklumlaa, aku kan tak biasa naik public transport ni. biasanya ayah aku yang hantr pergi mana-mana. hehe.. baru la best ada pengalaman kan.

*kesian kepada kawan-kawan aku yang lain sebab bas delay. sabar ae. hujan kan. nak buat macam mana :)

sem 1 --> UPM

tak sangka cepat masa berlalu. dah nak abes sem 1 dah.maknanya dah 4 bulan aku bertapa kat UPM ni. dan selama 4 bulan tu macam-macam berlaku. dengan konflik jiwanya.. hmm, seriously sometimes aku rasa macam aku tak layak masuk kaunseling. aku rasa aku adalah seorang yang teruk. ohh, macam mana nak kaunseling orang kalau diri sendiri teruk? rasa macam nak tukar course. tak pon berhenti terus.

my mom said:

'ara oke x? kalau boleh tukar maths tukar la.'

padahal dialah orang yang paling happy bila aku dapat course ni. dia happy sampai dia nangis. sebab ada jugak anak ayah yang sambung apa yang ayah buat.

then aku fikir.. kenapa aku tak terbuka? counselling is interesting course. best gila course ni sebenarnya. cubalah enjoy. takpe la tak ada maths. tak ada nombor. dah lama sangat ko guna otak kiri tu. guna la pulak otak kanan tu. kenapa aku tak tolerate ngan mak? mak suka sangat. kalau kita buat apa yang orang tua kita suka, insyaallha kita akan dapat keredhaan Allah tu. :)

sebenarnya aku suka je course yang aku amek sekarang ni. cuma aku tak tahan bila aku teringat kat ayah. matlamat aku sebelum ayah aku pergi.


  • masuk matrix setahun
  • amek course kaunseling kat UPSI (sebab ayah aku budak UPSI)
  • minta ayah ajar sume pasal kaunseling. 
  • kalau ada assignment tiru je ayah punya assignment dulu. (aku kan nak masuk UPSI. mesti soalan lebih kurang sama je ngan batch ayah dulu)
  • ayah nak amek Ph.D. aku degree. nanti boleh belajar sama-sama
  • graduate nanti boleh la buka klinik kaunseling ngan ayah
  • nanti ayah boleh ajar cara nak kasi talk
  • yang pasti ayah boleh tolong aku bila aku ada masalah.

tapi..

ayah dah tak ada. sebab tu aku rasa aku tak larat amek kaunseling. impian aku hancur. aku dah tak ada matlamat. itulah yang terjadi bila manusia bergantung pada benda yang hidup.

bukan senang nak bangun. susah sangat. tapi sampai bila nak terduduk dan tanya kenapa aku yang kena hadapi semua ni. bukan orang lain.

ye, hidup kena diteruskan.  aku kena matang. nampaklah egocentrism tu ada. hmm, aku remaja lagi rupanya. tak matang lagi.

aku cuba sesuaikan diri dengan keadaan. oleh kerana aku rasa aku ni difficult child masa kecik-kecik dulu, jadi aku memang amek masa nak sesuaikan diri. biasanya antara 3-6 bulan baru aku oke. 

tahun depan dah start final exam. ko jangan ingat tahun depan tu lama lagi. tinggal 2 minggu je dari sekarang. aku harap aku boleh score. sebab aku tak larat nak bayar duit PTPTN. aku nak scholarship. hmm, minta-minta KPM buka scholarship untuk budak kaunseling. aku harap sangat! 

wish me luck friend :)

  

Wednesday, December 21, 2011

messege..

hmm.. aku baca blog aiman azlan tadi. pasal sms.

cerita pasal murahnya nk buat dosa. hanya 0.5 sen. tak sampai 1 sen pon. aku bukan la baik sangat. cuma terfikir, boleh ke kita ni sms dengan lelaki yang bukan muhrim? kalau benda tu penting tak pe la kot (agaknya). tapi kalau saje-saje macam mana?

mak aku selalu cakap,

'hukum tetap hukum'

sekali lagi aku cakap, aku hanyalah insan biasa. tak baik mana pon. banyak sangat dosa yang aku buat tiap-tiap hari. cuma, renung-renungkan lah bersama. sekadar untuk peringatan buat diri sendiri juga :)

Saturday, December 10, 2011

pejamkan mata dan melangkahlah..

semua orang ada impian, ada harapan. tapi.. tercapai ke impian dan harapan kita tu? kadang-kala, dengan sedikit keberanian itu segala impian kita akan tercapai. hmm, kita berhak untuk berjaya. pedulikan apa yang orang lain cakap. genggam tangan kau dan berlarilah mengejar sebelum segalanya terlambat.

Thursday, November 24, 2011

the worst week!!

kadang-kala apa yang kita harapkan tak menjadi kenyataan. macam-macam terjadi minggu ni. dengan assignment yang berlambak-lambak dan presentation yang sangatlah teruk! seriously aku penat! walaupun hari ni baru hari khamis, aku dah simpulkan minggu ni hidup aku memang teruk. tunggang terbalik. hmm, ada la tu silap kat mana-mana bila aku yang banyak cakap ni tak boleh nak bercakap kat depan..

*muhasabah diri kejap. setiap yang berlaku ada hikmahnya. 

Thursday, November 17, 2011

weh, dia ADD aku la.. wink wink ~.~

aku da lama tak jumpa dia. bagi aku dia tu COMEL sangat! haha. dialah kawan pertama aku masa aku pindah kt Sekolah Rendah Agama Harmoni. huuu.. masa tu darjah 1. ingat lagi time tu. aku tanya dia macam-macam tapi dia jawab sepatah je. muka dia nampak macam takut je kat aku. weyh, aku tak garang pon. huhu

oke. taknak buat korang tertanya-tanya. nama dia ADNIN. muka dia lembut sangat. a soft girl. hee~

tapi ktowg da lama tak jumpa. yela, lepas sekolah rendah ktowg da tak sama sekolah lagi. excited sangat dia add aku kat FB. sebab tu tandanya dia ingat kat aku lagi, budak kecik yang COMOT! hehe

Tuesday, November 15, 2011

enter aje.

hari ni ada PC Fair dekat UPM. tawaran yang paling hebat: pendrive RM1. (dengan pembelian minimum RM50. sementara stok masih ada)


oke la. taknak cerita pasal pendrive tu. nak cerita pasal benda lain.

masuk-masuk je dewan (PC Fair tu buat dekat dewan) kami nampak satu booth INTEL. booth ni berjaya menarik perhatian kami. nak tahu kenapa? sebab orang yang jaga booth tu kata ada game. so, excited ni nak maen. free kan.

mula-mula tangkap pic sorang-sorang dulu. pastu... tak tahula nak cakap macam mana.

hmm,nanti ada la katun menari-nari tapi muka kita. rasa cam comel sangat. gelak terkekeh-kekeh. haha.

nak tengok tak? cuba tekan sini.

nama game ni dance-dance aje.. XD

 kalau nak tgk yg ni id dia 00503.

oke. tu je nak share. bubbye n assalamualaikum =]

Saturday, November 12, 2011

saya manusia biasa. mudah lupa.

isnin ni SPM.

adeq aku amek SPM tahun ni. gudluck epit!

tiba-tiba teringat time aku SPM dulu. air mata murah kot time tu. yela, abes SPM da kena pindah. sedey gila nak tinggalkan kawan-kawan aku yang havoc bagai nak mati tu. haha.

dan seperti yang korang sume tahu, aku memang sayang sangat life aku masa skola dulu. yg sweet+sour-bitter time=happy. huhu

best sangat time tu. dan semestinya lagi best sebab time tu ayah still ada. air mata da start mengalir.

bestnya la orang lain ada ayah. aku takde.

my other side say: untunglah ada mak. ada orang takde mak ngan ayah.



*Allah maha mengetahui segala-galanya. maafkan aku sbb meragui rancangan yang telah Kau atur sebelum aku lahir lagi. sesungguhnya aku seorang yang pelupa. lupa bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya. :'(



Monday, November 7, 2011

hidup ini sekali je

aku selalu membandingkan hidup aku yang dulu dengan sekarang. dan tentunya membandingkan antara yang best hidup yang dulu dan betapa tak bestnya hidup aku yang sekarang. kadang-kadang aku terus lupa apa yang bestnya hidup sekarang sebab asyik nampak yang tak best je.

bagi aku..

hidup sekarang ni BOSAN!!

tapi..

bila difikir kembali, aku pernah je ketawa dengan hidup yang sekarang. maknanya hidup yang sekarang ni takdela teruk sangat. aku jumpa dengan mereka. yang menjadi gula, garam dan lada. yang mengajar aku erti hidup. yang membuatkan aku sedar manusia tu tak sama. hidup ni sekali je. jadi, aku takmo asyik tengok yang negatif je. positif sikit zahrah :)

"hye awak, saya bukan seorang yang baik. tapi kalau saya dah kawan dengan seseorang, saya akan cuba jadi kawan yang terbaik. sebab bukan senang nak jadi kawan saya c(:"

Sunday, November 6, 2011

mereka tu LIMITED EDITION in the world!

tadi call MUIZ. one of my best friend till now. we are friend since primary school :)

muiz, azham, musfirah, ame n nisa.

paan n tyka pulak kenal dowg time f4 n f5. time tu jadi budak baru sama ngan aku =]

masa sekolah dulu, budak-budak ni la yang jadi LUNA hidup aku. almost everything i do with them. dan ada satu benda yang korang kena tahu..

mereka ni LIMITED EDITION!

sebab susah sangat nak jumpa orang yang macam mereka. sampai sekarang aku tak dapat jumpa orang macam mereka.

sempoi, tak cepat terasa, boleh cakap lepas, caring, suka tolong waktu susah, study together, sekepala.

aku bersyukurlah kenal mereka ni. family ktowg pon memang dah kenal family masing-masing. ayah aku pulak kaunselor. so memang data dowg sume dalam tangan ayah aku la. hehe c[:

seriously aku rindu kat dowg. kita dah jauhkan sekarang. yang paling jauh mestilah aku. sebab kowg sume still dok sekinchan. aku je yang terdampar kat muar.

dulu, sebelum spm habis.. aku nangis hampir tiap-tiap malam. sebab aku kena berpisah ngan kowg sume bila spm habis. ayah aku tahu aku sedih. dia lambatkan 2 minggu dari tarikh yang sepatutnya ktowg pindah. sedih bila ingat balik.

[kalaula aku tahu aku kena berpisah ngan ayah aku tak tahula apa yang akan aku buat]

hope we still friend till we all marry. haha


masa tak boleh berputar balik ke zaman dulu :'(

selamat hari raya aidiladha :)

Allah berfirman, maksudnya:
“Maka ketika anaknya itu sampai (ke peringkat umur yang membolehkan dia) berusaha bersama-sama dengannya, Nabi Ibrahim berkata: “Wahai anak kesayanganku! Sesungguhnya aku melihat dalam mimpi bahawa aku akan menyembelihmu; maka fikirkanlah apa pendapatmu?”.
Anaknya menjawab: “Wahai ayah, jalankanlah apa yang diperintahkan kepadamu; Insya Allah, ayah akan mendapati daku dari orang-orang yang sabar”.
Setelah keduanya berserah bulat-bulat (menjunjung perintah Allah itu), dan Nabi Ibrahim merebahkan anaknya dengan meletakkan iringan mukanya di atas tompok tanah, (Kami sifatkan Ibrahim – dengan kesungguhan azamnya itu telah menjalankan perintah Kami), serta Kami menyerunya: “Wahai Ibrahim! “Engkau telah menyempurnakan maksud mimpi yang engkau lihat itu”.
Demikianlah sebenarnya Kami membalas orang-orang yang berusaha mengerjakan kebaikan. Sesungguhnya perintah ini adalah satu ujian yang nyata; Dan Kami tebus anaknya itu dengan seekor binatang sembelihan yang besar; Dan Kami kekalkan baginya (nama yang harum) dalam kalangan orang-orang yang datang kemudian: “Salam sejahtera kepada Nabi Ibrahim!”.
Demikianlah Kami membalas orang-orang yang berusaha mengerjakan kebaikan. Sesungguhnya Nabi Ibrahim itu dari hamba-hamba Kami yang beriman. Dan Kami pula berikan kepadanya berita yang mengembirakan, bahawa ia akan beroleh (seorang anak): Ishak, yang akan menjadi Nabi, yang terhitung dari orang-orang yang soleh.
Dan Kami limpahi berkat kepadanya dan kepada (anaknya): Ishak; dan di antara zuriat keturunan keduanya ada yang mengerjakan kebaikan, dan ada pula yang berlaku zalim dengan nyata, terhadap dirinya sendiri.”
AsSaffat:102-113

apa pengorbanan terbesar yang pernah kita lakukan? adakah telah cukup pengorbanan itu? 

fikir sejenak dan renung-renungkan. =]

Friday, November 4, 2011

i never been alone :)

aku selalu rasa aku keseorangan. sendiri tanpa sesiapa disisi.

SALAH!

baru aku sedar aku salah. setiap kali aku keseorangan, ALLAH hantar seseorang sebagai teman. sungguh indah apa yang telah ALLAH aturkan. cuma sebagai manusia, kita sentiasa lihat dari sudut yang negatif.

menurut salah satu teori falsafah kaunseling, masalah berpunca daripada pemikiran manusia.

so, positif la sikit :)

Thursday, November 3, 2011

hanya mereka sahaja yang mengenali aku.

siyes. aku yang DULU sangat lain dengan aku yang SEKARANG.

aku yang DULU banyak cakap.
aku yang SEKARANG pendiam sikit.

aku yang DULU sentiasa kena berteman.
aku yang SEKARANG sentiasa sorang-sorang.

aku yang DULU kuat makan.
aku yang SEKARANG kadang-kadang breakfast, lunch + dinner satu package.

aku yang DULU suka gaduh.
aku yang SEKARANG suka mengalah.

aku yang DULU adalah berbeza dengan aku yang SEKARANG.

hanya mereka yang kenal aku yang DULU sahaja faham aku yang SEKARANG.

thanks MUSFIRAH for a wonderful day today :)

Monday, October 31, 2011

bila orang tanya kita jawablaa :)

satu benda baru->> ditag orang. haha

alia merangkap ex-classmate saya masa f1 n f2 telah menge'tag' saya. lama tak jumpa dia ni. da besar panjang rupanya. haha. xcited pulak rasanya ditag-tag ni. oke. ada beberapa soalan yang dia tanya. so, sebagai budak yang baik lagi skema saya kenala jawab. hehe ^^,

1. 3 benda mesti ada dalam wallet awak
-duit. lesen. ic.

2. tabiat buruk awak yang orang lain tak tahu?
-hmm, suka on9 sampai pagi kot. kadang-kadang bila mak suruh tido tutup dulu. lepas mak tido on9 balik. tapi tak selalu la. haha

3. bila bangun pagi apa benda pertama yang awak buat?
-mestilah buka mata. haha

4.kawan awak yang paling sweet. siapa dan kenapa?
-anna sebab dia comel and dia selalu ada time saya susah senang :)

5.UPSR berapa? PMR? SPM?
-saya bukan genius. jadi biasa-biasa je. hee :D UPSR 4A 1B. PMR 5A 3B. SPM 5A 3B 2C.

6.tempat honeymoon impian. story sikit :D
-hmm, australia kot. sebab ada kanggaru, opera house. nak pergi sydney dengan brisbane. mesti best. haha (dah berangan dan ni.)

7.lagu favourite awak. kenapa?
-count on me- bruno mars. best best best. sebab pasal frienship. :)

8.fashion dengan shawl. mana pilihan awak?
-shawl kot. fashion tak up-to-date sangat. tapi shawl pon tak reti pakai sangat. selebet. haha

9.ciri-ciri boyfriend yang awak nak sangat. story lah  :D
-tinggi. sebab rasa selamat sikit. haha (boleh pulak)
-tak nak yang hensem sangat. nanti kena kebas. haha XD
-pandai amek hati. sebab saya suka merajuk. hehe

10. cita-cita awak? tercapai tak?
-cikgu tapi tak tahu la tercapai ke tak. sebab tak semestinya saya jadi cikgu nanti after graduate even saya amek pendidikan. =]

11. subject favourite waktu sekolah dulu.
-add maths. sebab sangat mencabar. c(:

SIAP ~.~

*teringat belajar BM dulu. haha

Sunday, October 30, 2011

think positive

ada hikmah disebalik kejadian. kau dah besar. kau patut belajar berdikari. kenapa nak harapkan orang lain sedangkan kau boleh buat sendiri? kenapa nak fikir yang semua yang kau minta akan dipenuhi macam dulu?

ZAHRAH, do not depend on others. or you will be hurt later. you should realize it :')

cuti dah abes

disaat parents orang lain sume hantar anak mereka balek semula ke UPM aku sendiri.

maybe orang bole cakap,

'aku pon sendiri jugak. kecoh la lu.'

maaf. aku tak. sebab aku TAK PERNAH balek hostel sendiri!

balek rumah pernah la.

dan bagi aku tak sama antara balek rumah dengan balek hostel sendiri.

dan disaat ini aku rasa..

'bestnya kalau ayah ada.'

aku cuba tak menangis untuk benda yang remeh ni tapi tak boleh. mungkin bagi orang lain aku ni manja, menjeng, ciwek.

YA. ITULAH AKU!

dan yang paling penting aku nak bagi tahu KAU TAKKAN FAHAM APA YANG AKU RASA!
NEVER AND EVER!

Saturday, October 29, 2011

cikgu part 2

oke. ni sambungan entry cikgu part 1.

sebenarnya aku buat assignment ni 2 hari. memey da cakap ngan GB da sebab ingatkan tak sempat nak buat 5 aktiviti dalam masa 1 hari. rupa-rupanya lebih dari cukup. hari 1st memey aku ni sampai dah buntu nak buat apa. yela. apa yang kita rancang tak berjalan seperti yang dirancang. terasa hidup ni kucar-kacir. buku bimbingan kelompok pulak tertinggal kat rumah. haru sungguh tapi apa yang penting COOL!

sebab aku tahu ada hikmah kenapa semua tu berlaku. ALLAH lebih mengetahui segala-galanya.

semua aktiviti yang kami pernah buat dekat klas bimbingan kelompok memang aku aplikasikan kat situ. haha

hari 1st memang nampakla gagap-gagapnya budak-budak tu bila aku suruh g depan. ada yang sampai tak keluar suara. dalam hati cakap,

'maybe sebab baru lagi kot. takpe la.'

tapi bila sembang-sembang ngan cikgu dowg rupa-rupanya memang macam tu perangainya.

OMG!!

what should I do?

hari 2nd

hari ni memang kena start buat ice breaking balek. yela kan. semalam kan tak rakam. so bermula la assignment sebenar.

alhamdulillah. selepas dengar ceramah free aku semalam barulah perasaan malu tu kurang sikit. sebenarnya itu semua atas kesedaran diri dowg gak. kalau dowg still taknak cakap aku tak bole nak buat apa. aku rasa mungkin faktor persekitaran mempengaruhi tingkah laku mereka. ni sume berdasarkan apa yang mereka tulis masa ice breaking hari 1st.

'saya anak penoreh getah je'
'saya tak pandai sangat'
'saya hensem sikit'

kalau kita hargai mereka baru dapat lihat betapa 'banyak mulut'nya mereka. haha. coklat memang aku spare banyak-banyak la.

'nak crispy tak?'

'kalau nak kena cakap kat depan.'

so. konklusinya dowg ni ibarat batu permata yang belum digilap. kena bagi semangat, push sikit baru bole gerak.

tapi yang paling best budak-budak kat situ BAIK SANGAT!

balek salam tangan.

oke. mesti kowg kata normal tapi bagi aku tak sebab..

budak darjah lain pon salam jugak. siap peluk lagi. ohh,memang terharu sebab rasa dihargai. hahahaha

sebenarnya ada banyak sangat nak tulis. TERLALU banyak!!

tapi..

biarlah jadi rahsia aku ngan budak-budak tu ^^,

kowg,
akak beruntung kenal kowg. walaupun kowg kata kowg ni budak ulu. kita ni sama je =]

Friday, October 28, 2011

cikgu part 1

assalamualaikum readers ~.~

bila baca tajuk entry terasa 'cikgu' la sangat kan.. hahaha

al-kisah bermulalah assignment bimbingan kelompok aku di SK KUNDANG ULU.

ohhh, hari first menjejak kaki ke sekolah nervous usah cerita. memang nak meletup dadaku. tapi muka kena cool. barulah macho. betul tak? hahaha [erkk, aku perempuan bukan lelaki XD]

masa tu hanya 23 orang pelajar saja yang datang. jumlah sebenar ada 27.

0oOoppsss..

lupa pulak nak cakap. aku buat assignment ni ngan FAHIMAH. so, kteowg pecahlah kepada 2 kumpulan. yela.. ni kan assignment individu. bukan berkumpulan. lecturer pulak kata max 11 pelajar je. tapi tak pe kot lebih sorang dua. [skeati ko je] hahahaha

aku amek 11 orang. FAHIMAH amek 12 orang.

sapelah budak-budak bertuah tu:

zul.azri.amin.haqim.azim.hanif
sopiah.miza.wani.ezrin.athirah.

alhamdulillah. mereka semua baik sangat. tapi aku berdepan dengan MASALAH BESAR!
  • sifat malu yang extrem.
  • ada pelajar yang tak tahu membaca.
  • kamera tak boleh rakam. max 4 SAAT !

oleh kerana aku ni cool kan so aku redah jela. aku memang suka bab redah-redah ni.

MALU?
-memang nak kena kasi ceramah FREE ni. my febret part. haha

TAK TAHU MEMBACA
-hmm,aktiviti kene ubah ni. unfair kalau aku teruskan jugak dengan aktiviti membaca.

RAKAMAN
-oke. tak yah rakam. COOL kan. haha

walaupun tak boleh rakam, aktiviti kena diteruskan jugak. sepanjang aktiviti tula aku dapat kenal pasti kelemahan dowg. 

tajuk modul aku ialah 'AKU ANUGERAH TUHAN'.

aku nak bagi kesedaran kepada mereka bahawa mereka itu istimewa. SANGAT ISTIMEWA! jangan berasa rendah diri kalau awak tak pandai. jangan fikir orang lain hebat dan awak tak setanding mereka. sebab setiap manusia ada kelebihan masing-masing. cuma awak yang tak sedar.

azim dan ezrin merupakan atlet sekolah. tapi mereka pemalu. tapi takdelah extrem sangat pemalunya.

paling tak dapat aku lupakan seorang pelajar menangis semasa aktiviti dijalankan. waahhh, cuak seyh! anak orang kot! dan dia mempunyai sifat malu yang sangat extrem. 

BERJAYAKAH AKU MENGUBAH MEREKA?
CAPAI KE OBJEKTIF MODUL AKU?

sambungan entry seterusnya. haha


selamat hari lahir.

apabila tiba hari kelahiran seseorang patutkah kita menyambutnya?

aku?

hmm, family aku memang tak sambut pun. kadang-kadang ayah aku sendiri lupa. bila aku cakap barulah dia buat-buat ingat [rasanyala =P]

bila tibanya ulang tahun kelahiran sedarkah kita bahawa umur kita semakin meningkat. semakin tua. bak kata orang 'rumah kata shuhh-shhuuhh kubur kata lai-lai'. haha.

apa yang aku nak sampaikan sebenarnya?

bila umur kita makin meningkat kita patut sedar bahawa hayat kita makin pendek.

"ohh, lex lu. aku baru 16 tahun. lama lagi nak hidup."

kau tuhan ke nak tentukan hidup mati kau? ajal maut ni kita tak tahu bila. sebelum masuk U ni kami dikejutkan dengan berita kematian seorang JPP kami di KMJ. tengok muka ada ciri-ciri bakal suami pilihan. baik je budaknya. tapi tulahh.. orang yang baik ni ALLAH sayang lebih. umur baru 19 tahun tapi ALLAH da jemput dia dulu.

sebenarnya harini hari lahir ayah aku. 52 tahun yang lalu lahirlah seorang hamba ALLAH yang diberi nama MOHD ZULKIFLI BIN MOHD NOR.

tapi..

ketika umurnya belum lagi cukup 51 tahun, dia telah pergi menghadap ILAHI. 52 tahun adalah satu jangka masa yang panjang kan? tapi bagi aku sekejap sangat masa dengan ayah.

ayah tak sempat nak tengok aku dapat result exam yang gempaq-gempaq.
ayah tak sempat nak tengok aku masuk U.
ayah tak sempat nak jadi wali aku.
ayah tak sempat nak tengok aku kawen. [tak tahu la bila]
ayah tak sempat nak tengok cucu dia.

banyak yang ayah tak sempat nk buat dengan aku.

ALLAH sayang sangat orang yang baik. sebab tu ayah pergi dulu.

ayah, kita tahu kita kena laksanakan semua pesanan ayah. WAJIB.
paling wajib jaga mak ngan adek-adek. tapi kadang-kadang kita tak kuat.
kita jeles tengok orang lain ada ayah. kadang-kadang kita lupa pesanan ayah.

SATU PESANAN YANG SANGAT PENTING!

-ALLAH ada di sisi kita selalu.

al-fatihah buat ARWAH HAJI MOHD ZULKIFLI BIN MOHD NOR.

Tuesday, October 25, 2011

dugaan yang datang.

mungkin situasi kita berbeza

tapi

apa yang kita rasa sama.

Monday, October 24, 2011

sekolah rendah? saya rindu~

tadi pergi kat sekolah rendah dengan hasya zeyy a.k.a ika. bukan sekolah rendah aku ye. ni sekolah yang akan aku pergi untuk buat program hari khamis dan jumaat ni.

SK KUNDANG ULU.

ni sekolah luar bandar. sebenarnya masa nak decide nak buat bimbingan kelompok kat mana, lecturer da bagitaw da sekolah ni susah sikit. banyak prosedur yang kena ikut. alhamdulillah kerja aku dipermudahkan. masa datang tadi ada cikgu-cikgu tanya dari mana. bila cakap dari UPM nak buat program kat sini cikgu-cikgu tu suka sangat. siap cakap terima kasih lagi sebab buat kat sekolah tu. aku pulak yang rasa terharu. aku yang sepatutnya cakap terima kasih sebab bagi aku kebenaran nak buat kat situ.

TERIMA KASIH CIKGU SEBAB HARGAI SAYA.

tadi ada budak masuk pejabat tu. pengawas. ingatkan dia nak main nyorok-nyorok dalam tu sebab kawan dia kat luar kira 1 2 3. rupa-rupanya dia nak tekan loceng dah habis rehat. yela. before dia masuk tu sebenarnya dia dah mundar-mandir dah kat luar. kitowg yang dok kat dalam dah gelak-gelak sebab lucu sangat tengok dia ngan kawan dia. haha

seriously rindu zaman budak-budak. main batu seremban, rebut-rebut tiang, zero fine..
argghh, i miss that moment!

sekarang aku dah besar. dah 6 tahun meninggalkan zaman sekolah rendah. entah-entah kawan aku masa sekolah rendah dulu tu dah tak ingat aku lagi. maklumlah sekolah rendah aku kan ada 3. aku memang suka pindah-randah ni. haha XD

oke la. tu je nak share. bubbye n assalamualaikum.

Sunday, October 23, 2011

wake up ZAHRAH!

dalam sebulan lebih aku dok kat UPM ni dah 3 kali aku pergi MID, 2 kali aku pergi MINES. kalau stress je mesti keluar. tak tahan nak duduk kat U ni. serabut otak aku.

'jangan jadikan MID dan MINES tu kiblat kowg.'
-daripada kawan aku dipetik dari kata-kata senior kami.

thanks friend! u make me realize something.

aku jauh dari DIA. dah makin jauh. dah berubah sikit. dah tak macam dulu.

kalau tension bukan pergi MID atau MINES. tapi tak pergi jumpa DIA.
kalau serabut bukan sepatutnya kita cuci mata dekat MID atau MINES tapi bersihkan mata kita dengan mengadu kepadanya.

aku bertuah ALLAH masih sayang kepada aku. DIA tolong aku masa aku susah. DIA hantar orang beri peringatan kepada aku masa aku lalai. DIA beri segala-galanya kepada aku. ALHAMDULILLAH.

kuatkan lah iman aku YA ALLAH.

Saturday, October 15, 2011

TEST? haha

minggu ni da start test!

buku?
xdenya aku nak baca.

oke. tipu je. haha

ofcoz aku baca. budak nerd la katakan.
aku baca muka buku. hahaha.

perancangan seperti biasa. last minute study.

boleh ke jawab?

hmm, common sense je. memang gila la kan. akak senior tu pulak yang risau bila aku slumber. maybe stylematrix masih ada. aku lupa kot test tu lagi banyak markahnya berbanding final exam. haha

oke. minggu ni ada tiga test.
psychology. philosophy. pertanian dan manusia.

psychology.
-ada 10 soalan objektif n 4 soalan essay. objektif jawab semua. essay jawab 2 je. objektif bole kot. subjektif memang aku tibai je. markah keseluruhan 30markah.

philosophy,
-ada 30 soalan objektif. jawab semua. org bole cakap:

"ala, A,B, C, D, E. kacang kuda je."

banyakla ko punya KACANG KUDA! soalannya lebih kurang. jawapan pon lebih kurang. memang aku spent all my time to finish it la. yela, philosophy xde nota. memey aku kena pay attention dalam klas tu. sape yang tak pay attention memey kena la dengan dr. haha

pertanian dan manusia.
-memey aku tak baca la. ni kes berani mati. klas ni petang pukul 3. balek je dari klas philosophy memang ngantuk. tido je pas balek tu. bagun pukul 2. solat. belek-belek nota pastu kol 2.30 naek bas. then sampai-sampai je klas, lecturer da ada. teros kasi kertas soalan. dan lepas tu otak aku teros berputar untuk menggoreng jawapan. haha

ohh, kalian semua.. tolong jangan tiru perangai aku. kat U ni test tu adalah 60% n final exam tu cuma 40%. sangat penting ye. ni baru 3 test. ada 5 test yang menanti aku. yang da lepas takyah nak dikenang. yang penting 5 test yang menanti aku tu.

oke. bubbye. nak study. assalamualaikum c=

Thursday, October 13, 2011

apa yang saya rasa

mungkin ada hikmah bila dia pergi dan saya yang melihat dia pergi, menguruskan jenzah dia, dan buat semua yang tak pernah saya buat. seriosly, saya rasa ada satu batu besar kat bahu ni. saya rasa saya bukan seorang budak lagi.

I AM A BIG GIRL NOW. big girl cannot cry.

itulah yang saya cakap kat diri saya.

penat? ofcoz la.
putus asa? never!!

sebab saya kuat.

cuba baca dr cinta punya blog.

"Namun, perpisahan yang kita lalui merupakan satu titik mula pada satu kehidupan. Bukan satu pengakhiran. Bukan jua noktah kehidupan. Boleh jadi, kita berpisah dengan kedua ibu bapa kita untuk tempoh belajar ini ialah supaya kita menjadi lebih berdikari. If selama ini kita sentiasa hidup dengan bantuan mereka, sekarang kita perlu belajar hidup sendiri, mengurus hidup sendiri. Dan mungkin jua Allah ingin melatih kita hidup di atas kaki sendiri supaya apabila satu hari nanti apabila kedua orang tua kita diambil Ilahi, kita tidak cepat melatah untuk terus hidup. See? =)"
-dr cinta yang tulis 


saya manja sangat. ayah saya kasi semua yang saya nak [kalau mampu la]. saya nak pergi mana dia yang hantarkan. bas? jarang sekali oke.

tapi..

saya kene independent bila dia dah takde. saya menangis bila kene drive alone masa buat medical checkup. saya rasa saya sorang-sorang.

tapi saya lupa..

maafkan saya sebab saya lupa ada orang yang lebih teruk ujian yang mereka terima.

takpe. saya belajar berdikari. saya belajar jadi kuat. saya belajar kenali diri [walaupun saya tertanya-tanya siapa saya ni]

ALLAH takkan uji hambanya kalau DIA tahu hambanya itu tak kuat.

maknanya saya sangat TABAH untuk hadapi ujian ni.

walaupun sudah setahun lebih perkara itu berlaku, saya rasa macam semalam ia terjadi. 

Friday, October 7, 2011

yg mana satu?

duit PTPTN dah masuk. HOORAY!!

oleh kerana aku ni kene buat banyak program luar yang sangat memerlukan aku take a pics n make a video maka aku nak la beli handy cam.

nape tak beli DSLR je?

sebab DSLR lebih fokus kpd amek gambar. aku nak amek video banyak ni. pics tu sikit-sikit je. kalau guna fon pon bole. video? 1 jam 1 aktiviti. bole ke aku buat banyak aktiviti guna fon je? dah la kene submit video nya. nak la jugak hantar yang best quality video. senang sikit lecturer nak kasi markah.

tadi aku tanya akak aku. tahu tak dia cakap pe?

"better beli iphone tak pun ipad."

hah? nape pulak?

"senang nak buat kerja. banyak function. baik beli sekarang sebab banyak lagi duit ko tu. kang nanti abes tapi tak nampak ko beli apa."

hmm..

handy cam - rm 400++
ipad - rm 1499++
galaxy tab - rm 1300 [harga yg abg aku beli]
iphone - rm 1500++

kalau ikutkan handy cam lagi murah. hmm,penting ke benda ni? sekarang cam better beli handy cam je. tapi untuk jangka masa yang panjang camne?

ak try la cari maklumat psl benda-benda ni. terjumpa la blog mereka-mereka ni. tryla baca =]
samsung galaxy tab
ipad apple

hmm, nak beli ke tak? ke tak payah beli langsung?
*aku bukan gila gadget. so tak berapa nak tahu apa benda alah ni =p

Saturday, October 1, 2011

siapa aku?

siapa aku?

ada sape-sape nak citer tak sape aku ni? aku tak kenal sape aku sebab aku dah delete memory yang dulu.

END

Friday, September 30, 2011

mimpi indahku hancur berkecai!

3 hari lepas

2 org classmates aku dapat msg yg menyuruh dowg g interview yayasan johor. aku xde pon. sedih kot. dalam hati dah ckp mesti aku tak dapat ni.

2 hari lepas

masa ni time class bimbingan kelompok. tetiba dapat call. ngan selamber aku kuar n jwp call tu. org tu cakap:

"esok awak pergi kat kompleks mahasiswa ye. ada interview ypj".

dalam hati dah melonjak gembira. yes yes! aku dapat gak.

semalam

dengan excited aku ngan classmates aku tu pergi lah ke tempat yg sepatutnya. sebelum g tu kawan-kawan yg lain asyik ucap "weyh,gud luck ae. wat btol-btol taw".

nak tahu tak sampai sana apa yg jadi??

org ypj: adeq dah hantar surat perjanjian ptptn belum?
kami: dah. nape?
org ypj: kalau cmtu adeq tak boleh g interview sbb dikira adeq ni dah ada penaja.
kami: hah?

hari ini

aku dok depan lappy mengupdate blog. hmm, baru bercadang klu lulus interview xyahlah aku amek ptptn. xdela aku kene bayar interest yg tak brape nak tinggi tu. habis punah harapan aku.

*ada hikmah la tu nape aku x dapat ypj. hmm (",)

Monday, September 26, 2011

bukan salah kamu.

bukan senag nak jadi seorang kaunselor yang berjaya. 0k i almost 2 weeks at UPM. macam-macam yang aku belajar. psychology, philosophy, ethics relationship.. ohh, macam-macam.

assignment pon berlambak-lambak. tapi itulah cabaran. aku suka apa yang aku belajar sekarang cuma kadang-kadang aku teringatkan dia. aku belajar apa yang dia belajar dulu. aku belajar benda yang pernah dia aplikasikan kepada aku. seriously, air mata kadang-kadang mengalir masa di dalam kelas. tertumpah juga akhirnya.

aku terlalu rindukan dia.

*my lecturer said, it is ok if u want to cry. air mata adalah salah satu cara untuk menunjukkan ekspresi diri kamu.  kamu tak salah.

ika,
kita rasa apa yang kamu rasa. orang lain yang tak rasa tak akan tahu apa yang kita rasa. mungkin mereka anggap kita lemah sebab air mata tu murah sangat. mereka tak tahu apa itu kehilangan. dunia terasa gelap. otak terasa kosong. tapi ingat, allah itu maha adil. sedar tak sedar dia ganti apa yang dia ambil. renung dalam-dalam. terlalu banyak yang allah beri untuk ganti kehilangan itu. kita tak layak nak beri nasihat sebab kita pun tak kuat. kita cuma boleh ada kat sebelah kamu untuk menunjukkan kamu tak keseorangan. be ur self girl even it is really hard.  

Saturday, September 17, 2011

i'm here now. [UPM]

ok. klas pon dah bermula. hmm,agak terkejut dengan klas pertama di universiti. ingatkan belajar macam kat matrix dulu. baca buku je sem 1 ni. rupanya tidak! dah ada amali kot.

anda dikehendaki menjalankan 10 aktiviti bimbingan dan kelompok berdasarkan modul latihan bimbingan kelompok yang telah anda cipta. aktiviti dilaksanakan di sekolah,IPT,rumah anak yatim,dumah kebajikan dll.

terasa cam gila je kena create program sendiri. huhu. kertas kerja kena hantar 29.9 ni pulak tu. skang 16.9. pape pon belum buat.

[skang ngan hadap lappy nk wat assgment sebenarnya tapi tetibe buka blog pulak.huhu]

UPM sangat la besa. sampai kami tersesat-sesat di sini. dak klas aku ada 26 orang je.sangat baik sumenya. jadi ktowg always together-gether kemana saje. kalau sesat maknanya 26 orang tu sume sasat skali la. kesian kami. hidup di u tak semudah hidup di matrix. sumenya kene independent. tapi best. SANGAT BEST! aku harap aku bole dapat segulung ijazah 4 tahun lagi. doakan aku ye =]

cuci mata jom~

sape yang amek palapes atau suksis terpaksa keluar dr kc.

sebelum majlis angkat sumpah.

bukit ekspo. cuba lihat ada sape-sape yang anda kenal tak dalam pic ni?

waiting for the next class.

sesat cari klas TITAS tak jumpa.

dinner with students from indonesia at flat ikan =]

Monday, September 5, 2011

my rumates ~.~





my rumates =]

semua orang ada maksimum 3 orang rumates tapi saya ada 4! jangan jeles ae..

kita ngan hasya mungkin akan berjumpa kat UPM nanti. tapi.. syakira, anne ngan syaza tak tahu laa. semua dah jauh. syakirah still johor. anne kat penang. syaza pulak dah naik belon pergi sarawak. kita ngan hasya tukar tempat. kalau dulu KMJ dekat dengan rumah kita skang UPM pulak dekat ngan rumah dia. papepon gud luck ye menempuh alam universiti. 

lepas ni..
  • dah takde sape nak kejut bangun pagi kalau lewat
  • dah takde sape nak cop kan shower
  • dah takde sape nak g belikan makanan kat cafe C
  • dah takde sape nak g kuliah sama-sama pagi-pagi
  • dah takde sape nak temankan tengok muvie
  • dah takde sape nak lawan main game lagi
  • dah takde sape nak temankan study kat library
  • dah takde sape nak ajarkan buat tutorial
  • dah takde sape nak temankan makan pama sama-sama
  • dah takde sape nak temankan g tangkak

terlalu banyak benda yang kita buat bersama. walaupun setahun.  i'll miss uols :'[


first month at kmj =]

our febret cafe =] 

Wednesday, August 31, 2011

last puasa last kerja

bekerja bersama

raya time. memang bz sampai nak susun kasut pon tak sempat.


tempat solat. at least ada kann?

hmm.. sedey bila ramadhan berlalu. terasa amal tak banyak masa time ramadhan. [bukan time ramadhan je nak beramal ye.]

oke. bila last ramadhan tu bermakna berakhirla tugas aku sebagai seorang penjual kasut. sedey sangat. lagi-lagi time minta maaf ngan kak nora. yela. dia kan pekerja paling lama kat situ. masa minta kerja dulu aku jumpa dia dulu la. hmm,menitis air mata ku. adoi. cover-cover bila ada customer masuk. aku ni bila dah menangis susah nak berhenti. huhu

honestly,aku bersyukur sangat dapat kerja kat situ. nak tahu tak?? uncle kasi kitorang duit raya. RM100 + kasut raya. terharu beb! tak sangka dapat bos yang sangat baik. teringat first week keje kat situ. tiap-tiap malam aku mimpi pasal kasut. maybe sebab aku masuk je kasut banyak sampai. ohh,sangat penat! tapi first week kann. so,xdela nak merungut bagai.. alhamdulillah ada juga orang nak amek aku keje. maklumlah.. bukan senang nak dapat keje ni.

bila dah keje baru tahu penat keje ngan belajar lain sangat. teringat kata-kata ayah..

"ayah suruh belajar je. bukan kene angkat batu pon kann."

ni bila aku merungut penat belajar. tak tahan laa. nanges-nanges tak suka chemistry masa skola dulu. hahaha. betul kata ayah. belajar lagi senang dari keje. at least belajar xdela lenguh-lenguh kaki,badan apa sume. just pening kepala je bila tak dapat jawapan. kerja?? ya allah.. sampai sekarang kaki aku sakit sebab berdiri terlalu lama.

hari ni 30 ogos 2011. seminggu lagi sebelum bergelar seorang mahasiswi di Universiti Putra Malaysia (UPM). apa pon tak prepared. nak kata mood raya tak jugak. takde perasaan la. hmm.. mybe penat keje tak ilang lagi kot. nak rest untuk sehari dua ni sebelum pergi shopping kat mana-mana.

*ingat tak aku pernah tulis entry pasal kasut raya yang maybe aku tu? aku amek kasut lain. nanti aku cite lagi ye. =]

Saturday, August 27, 2011

kita tak tahu apa yang berlaku esok

diadaptasi dari kisah benar..

suatu pagi di hari raya.

anak: ayah,kita minta maaf ye kalau ada buat silap.
ayah: hari ni minta maaf,esok buat lagi..
anak: tahun depan minta maaf laa lagi. hehe
ayah: kalau tahun depan ayah takde macam mana?
anak: .....

tahun hadapan.
di pagi raya..

anak: ayah,kita minta maaf kalau buat silap. ampunkan kita ayah..
ayah: .......
anak: kenapa ayah diam? cakap laa.

si anak menangis di depan kubur arwah ayahnya. ayahnya sudah tiada lagi di dunia. terngia-ngia perbualan antara mereka setahun yang lalu..

"kalau tahun depan ayah dah takde macam mana?"

*meminta maaf dan memaafkan seseorang bukanlah di hari raya sahaja.
di kala orang bersuka ria ingatlah ada yang menangis hiba. marilah kita sedekahkan AL-FATIHAH kepada ayah saya MOHD ZULKIFLI BIN MOHD NOR dan sesiapa yang sudah tiada lagi di dunia ini.

Thursday, August 18, 2011

masa itu emas

jam ada kaitan dengan masa. jam lama aku ada dua. satu cermin dia dah pecah then hilang. yang kedua pulak dah buruk. tak elok dah.  so,aku beli laa jam baru tadi. ingat nak tengok je. tapi alang-alang dah pergi tu terus je beli. alaa,murah je. kalau mahal takdenya aku beli. yang paling penting i use my own money. hehe



cantek tak? simple je kann. aku memang seorang yg simple. bagi aku asalkan sedap mata memandang dan benda tu berfungsi dengan baik tu da cukup bagus. =]

Wednesday, August 17, 2011

high heels? hmmm..

penat gila keje. ramai customer. banyak kerenah. sekarang aku nak cite pasal kasut febret budak-budak zaman sekarang. ko taw dowg suka pakai kasut apa?

HIGH HEELS!

gila kot. umo baru bape tahun dah reti pakai high heels. tak pon kasut yg ada heels sikit. sekolah rendah tuu. adoi! aku memang da pening bila jumpa budak camni. ada yg sampai amek kasut org dewasa semata-mata nak kasut yg ada heels. tak kesah la besa sikit. nak jugak!

"adek,ko tu kecik lagi. kang jatuh terpelecok padam muka." kata aku di dalam hati. kang cakap terus-terang lari pulak customer. haha

kecik-kecik dah pandai. akak yg dah umo 19 tahun ni pon tak reti pakai high heels. takde satu pon high heels kat umah ni. ingat nak beli wedges raya tahun ni. saje je nak jadi tinggi sikit. baru jalan sikit dah nak jatuh. memang ko dah berjaya kalahkan akak laa dek oi.

kan uncle suruh amek je mana-mana kasut. ingat nak amek kasuk ni. hmm..

masa nak masuk matrix dulu kan dia suruh beli kasut pvc. aku pon beli laa kasut yg ada tumit. satu inci je kot. ya allah! terseksa jiwa raga aku pakai kasut tu. saket gila!! tu laa. sume kasut aku flat je selama ni. huhu..

*kowg reti ke pakai high heels?

bila novel ada kaki..

saya kaki novel. yup. it is true! tapi dulu laa.. sekarang dah tak ada masa nak baca novel. [alasan]

ingat lagi entry i luv buku? masa kecik-kecik mak aku marah sebab baca buku kann. sumenya sebab aku baca buku novel. ingat lagi time tuu memang gila ngan novel siri penyiasatan salmah. terus berangan-angan nak jadi penyiasat terkenal seperti kogoru maori. tak pon polis. hahaha.

dari situlah timbul minat aku untuk membaca. kalau setakat 300 muka surat tu sehari je aku bole habiskan. aku pernah baca buku novel pasal NATRAH. korang kenal ke sape natrah ni?

natrah adalah seorang budak belanda yg dibesarkan oleh aminah yg berasal dari terengganu. natrah diserahkan kpd aminah semasa aminah tinggal di indonesia. natrah diserahkan oleh ibunya kpd aminah tanpa pengetahuan ayahnya yg masa tu kena tawan ngan tentera jepun. bila natrah da besar berlakulah perebutan hak jagaan natrah antara aminah dan ibu bapa kandung natrah. masa tu jadi kes hangat sebab natrah dibesarkan dalam suasana islam sedangkan ibu bapa nya beragama kristian. lastly, natrah dibawa balik ke belanda dan agamanya ditukar kpd kristian.

sadis cite natrah ni. novel tu tebal gila! masa tu aku skola rendah lagi. mau dekat 2 minggu baru habis baca. aku ni kalau dah baca novel memang aku hayati habis la. macam kita ada kat situ. sedih kot. syukur aku dilahirkan di dalam keluarga islam. kesian natrah. akhirnya mati dalam kafir.

ok laa.. hari tuu aku ada pergi kedai buku. cari novel baru. kat johor ni aku tak jumpa lagi perpustakaan awam. kalau dulu kat selangor banyak gila. kat kampung pon ada. kat sini tak nampak pon. maybe ada kat kawasan bandar je kot. ke aku je yg tak jumpa. hehe

aku nak promote satu novel ni. tajuknya roti cicah susu. mengisahkan tentang persahabatan antara ayim,mai,aris dan elmy. dowg ni dibesarkan di rumah anak yatim. cite ni sweet sgt pada mulanya. yela kann. masa zaman budak-budak. nakal sikit mai ni. asyik berkepit ngan ayim je sampai elmy jeles. mai ni selekeh. pastu kasar cam budak laki. elmy ni pulak lawa. dia jeles nape ayim yg baru pindah kat situ suka kawan ngan mai berbanding dia. aris laa yg selalu jadi org tgh antara mai dan elmy bila elmy jeles. bila dah besar sume dah berubah. sedih sangat ending dia. nak nangis aku dibuatnya.



honestly,novel pasal kawan lagi best drpd novel pasal percintaan sebab novel percintaan ni kadang-kadang terlalu mengarut sangat. kalau kat realiti suah sket nak terjadi. lagipun aku mana penah bercinta. so,tak dapat nak hayati sume tu. haha

*nape laa aku tak bole anggap buku pelajaran tu macam buku novel? kejap je da abes baca. haha

Friday, August 12, 2011

saya suka kad raya!

ingat tak aku pernah cite aku g melaka sampai sesat-sesat tu? aku pena tulis kat entry ni. kan aku g mydin time tu kan. jumpa pulak kad raya padahal time tu belum lagi puasa. haha. xcited punya pasal aku pon beli laa. sesiapa yang bertuah akan mendapat kad raya dari aku. yang pasti dia tu kawan aku yang paling aku sayang. yang laen bukan aku tak sayang. sayang jugak. cuma ongkosnya ngak ada banyak. aku beli sikit je. sape-sape yang tak dapat nanti aku kasi email ok. hehe


tadi sebok tulis time takde customer. baru teringat har ni da puasa yang ke 11. kang kalau send lambat posmen cuti pulak. haha. aku harap sape-sape yang dapat kad ni suka ye.

*terharu sangat sebab ada sorang kawan aku ni happy sangat bila aku cakap aku nak kasi dia kad raya. terasa dihargai. haha. tengs beb!

i am spectacled girl. lalalala

power aku takde la tinggi mana. sikit je. aku just pakai spec bila nak study je. kalau tak pakai spec kejap je bole study. paling lama sejam. pastu da kene tidojap. mata tak tahan. maybe sebab sebelah mata rabun silau then sebelah mata lagi rabun jauh. oleh kerana aku still bole nampak lagi kalau tak pakai spec,so aku memang tak akan pakai kat luar. spec hanya untuk di bilik. huduh gila bila pakai spec. haha. sebenarnya da lama aku pakai spec. since f4 ke f5 camtu la. da lupa. haha. ok. aku baru buat spec baru sebab spec lama da tak nampak.


bingkai full. da macam budak nerd da. aku ni dala selalu dianggap sebagai budak hayat walaupon sebenarnya aku amek acc masa kat matrix. mybe sebab mereka kata muka aku muka innocent. baik je. kiranya muka budak skema la. mereka yang kata. BUKAN AKU! ni bila da pakai spec ni bertambah skema la aku jadinya. haha. nasib baek aku tak amek bingkai tebal. kalau tak.. macam mana la muka aku. haha

ok la. tu je nak share

bubbye n assalamualaikum

aku dapat baju, mus dapat kasut =]

mus atau nama sebenarnya SITI MUSFIRAH BT NOR HADI.
jangan salah anggap mus ni laki ye. hehe

ok. aku janji ngan mus nak kasi dia kasut. tapi dia mesti bagi aku baju. baju da sampai kat aku. cuma belum siap lagi.

da bulan puasa ni. memang susah nak cari tukang jahit. hmm,aku memang bernasib baek. ada jugak org nak amek tempahan baju. aku d cakap ngan dia,kalau siap pagi raya pun tak pe. yela,aku hantar banyak kot.. huhu.

pernah baca entry ni tak??

kalau pernah baca, for ur information xde satu pun kasut kat situ jadi milik mus. haha. ada 1 kasut ni. cantek sangat [bagi aku la.] wedges. made in thailand [kasut from oversea tuu]. kaler putih. tepi-tepi dia ada bunga-bunga. lembut je mata memandang. sama ngan orang yang pilihkan ni. latest punya pulak tu. kasut tu laa jadi kasut mus.



cantek tak??

hmm, ni pulak kain yang mus kasi. purple kaler. my febret one selain hijau,biru,kuning,putih..  erk, cm sume kaler aku suke je.hehe



sekarang sedang menunggu blouse n tudung dari seorang lagi kawan aku. hari tu dia cakap nak kasut kaler hitam merah. ok. aku da jumpa satu kasut EDWIN. memang cun [bagi aku laa]. tapi tiba-tiba rasa cm nak kasi dia kasut kaler krim pulak. dia pon da kasi saiz kasut. hmm, rambang mata pulak nak pilih. huhu. tadi dia kata dia dah belikan blouse ngan tudung aku. tak saba nak tengok camne rupa blousenya. kalau dia kasi saiz adek aku memang aku soh dia pulang balek. haha.

Saturday, August 6, 2011

band pilihan terbaru-gensekii

aku patahkan ariel kete. sampai skang aku belum ganti lagi. abes jahanam kete tu aku guna. pasni nak g toyota servis betulkan sume. tapi tak de duit. toyota mahal. huhu ='[

oleh kerana itu, tak banyak siaran radio yang aku bole dengar. so, aku layan jela xfm.

tiba-tiba

ada suatu hari tu, time aku g melaka ngan kawan-kawan aku.. aku terdengar satu lagu ni. wah, memang dah terjatuh hati la. tapi tak tahu tajuk lagu tu apa. kan aku kerja skang ni, so malas nak tengok carta xfm semata-mata nak tahu tu lagu sape. tapi akhirnya aku cari jugak.

tajuk lagu tu melankolik dari gensekii..

best gila lagu tu.

selain daripada tu aku suka jugak lagu ceritera-bittersweet n lagu-bedroom sanctuary . best best best~

*tiba-tiba terjatuh hati kembali kpd band indie.

Thursday, August 4, 2011

aku rindu mereka.

bila ada kat depan mata kami selalu bergaduh. bagaikan anjing dan kucing. pernah satu ketika dahulu ayah berkata begini,

"agaknya nanti kalau jumpa setahun sekali baru baru tak gaduh ye?"

haha. akhirnya betul apa yang ayah katakan.

kakak aku kat sarawak. adek aku kat perak. aku kat johor. kejap lagi nak berhijrah ke selangor.

kalau nak kumpulkan semua adik-beradik aku tu memang time raya jela nampaknya. maklum laa. cuti tak sama. bila yang kat sarawak tu balek yang kat perak pulak tak dapat cuti. kadang-kadang bila mereka balek, aku pulak yang tak ada. hmm, rindu nak gado. hahaha

yang paling susah nak balek adek aku yang kat perak tu. dia sekolah tahfiz. ustaz dia memang susah nak kasi balek. maybe sebab kitorang selalu hantar dia balek perak lambat kot. hahaha. alaa, 2 minggu bukan lama pon. hmm, sebenarnya tak bole nak salahkan ustaz tu jugak sebab kalau dia balek lambat nanti takot dia terlupa surah yang dia hafal. hmm, dia lah harapan keluarga untuk menyelamatkan kami di kubur nanti. yang lain semua tak amek aliran agama. ayah pula jenis yang tak memaksa. aku ni pon 4 bulan je sekolah kat sekolah agama. nak tahu reasons aku berhenti?


  • subjek biasa dah 8 + bahasa arab komunikasi, bahasa arab azhar, tauhid, hadis, al-quran, feq, ntah apa ntah lagi.. aku lupa. yang pasti banyak la. aku tak bole bawak. ak ni lemah sikit bab hafal-hafal ni.
  • transport tak ada. g skola kene naik bas. kalau ayah aku sempat dia hantar n amek la aku g skola. tapi biasanya naik bas g balek. sampai rumah je mesti pukul 3. tak ada bus stop pulak tu. 
  • permohonan aku tukar ke sekolah agama yang ada asrama ditolak. 
sebenarnya kalau aku nak bole je bawak. yela kann. nak seribu daya. taknak seribu dalih. bila aku tukar sekolah, aku tak amek bahasa arab komunikasi lagi. mak marah gila. bila aku balek rumah je mak taknak tego aku. time ni aku dah pindah kat sekolah asrama harian. mak cakap kalau mak tahu mak tak kasi aku tuka sekolah sebab bahasa arab aku ok la jugak. huhu. bukan taknak amek tapi bahasa arab tak termasuk dalam subjek yang di ajar di dalam kelas. tak ada sape pon dak asrama yang amek bahasa arab. aku ni pulak tak reti bahagikan masa time tu. hahaha. lawak bila teringat balek zaman jahiliah dulu.

hmm, sekarang terasa rugi sebab tak tahu banyak bahasa. 

sekarang dah terasa melalut dah cerita. hahaha

hmm, cepat laa aina n arbain balek. nak g shopping sama-sama ni. haahaha

Monday, August 1, 2011

hari pertama ramadhan: sahur

hmm,da masuk bulan ramadhan. terasa kejap masa berlalu. lepas habis puasa raya. pastu masuk u. time to study back. then graduate. pastu amek master, phd then keje. [ewah-ewah.. berangan. haha]

ok. harini nak cite pasal adeq aku yang paling bongsu. susah betul nak kejut dia sahur. kene kejut dengan lembut sebab dia tu manja sikit. geram aku ngan budak kecik sorang ni!! ngada-ngada lebih. laki pulak tu. naseb baek aku sayang dia. hahahaha

dipendekkan cite, mak aku punya laa paksa dia makan. memang sampai kembung perut dia. hahaha. kesian dia. lepas sahur dia nak tido balek. aku kacau dia kaw-kaw punya. budak ni kalau dah tido memang tak bole bangun balek. ok. dia tak tido. siap bole g masjid lagi sembahyang subuh.

yang tu da bagus. masalahnya yang tak bole blah lepas balek masjid. ktorang ngah tengok tv.

tiba-tiba..

aku dengar bunyi benda mengunyah! adeq aku tgh makan ayam crispy!

rasa cam nak jerit je! baru 1 jam lebih sahur dia dah berbuka. dala harini hari first.

naseb baek umur dia baru 6 tahun. kalau tak memang aku dah sekeh kepala dia. hahahaha.

mak aku cakap maybe dia lupa harini puasa. huhu. sadis betul adeq aku tu.

oke. tu je nak share.

bubbye n assalamualaikum.

Tuesday, July 26, 2011

long journey

seperti yang korang-korang tahu, muar ngan melaka 45minit da sampai. harini aku cuti. so dengan berlagaknya aku g melaka. saje je. g mydin. maklumlaa. kat muar apa ada? [kerek betul minah ni.]

masa pergi tu ok je. maklumla. ada signboard kan. ikut jela. lagipon haritu aku da pergi ngan kawan aku. sampai kat mydin adalah shopping sikit-sikit. tapi time balik tu yang haru. aku tak jumpa jalan keluar. pusing punya pusing punya pusing ko tahu aku sampai kat mana?? simpang ampat!! jauh gila kot! da nak dekat negeri sembilan.

sebenarnya aku tak g sorang. aku g ngan mak n adeq-adeq aku kali ni. adoi. penat sungguh perjalan tu. signboard pon aku tak berapa faham nak tengok. ada ke patut yg kat depan aku tulis terus menuju ke highway. yg tepi pulak tunjuk kiri kl kanan jb. masa tu da pening da. mana aku nak pergi ni?? kang salah jalan pulak kalau u-turn. yela kann. jalan kat melaka tak tahu sangat. main jalan je. minyak yg tinggal separuh tu pun da jadi E. memang nasib la.

moral of the story: kalau tak tahu tanya. kan tak pasal-pasal ngabes duit lagi. huhu

Thursday, July 21, 2011

aku cuma takut..

there is no reason to be afraid! u can do it zahrah!

pada mulanya aku gembira sangat. dapat masuk u. dah tu dapat course yang sama macam ayah. masa tu senyum sampai ke telinga.

tapi..

tu semua sekejap je.

lepas tu aku nangis nangis dan nangis..

aku takut. macam-macam ada kat kepala aku sekarang.

"boleh ke aku bawak course ni nanti?"
"boleh ke aku jadi sehebat ayah?"
boleh ke aku jadi lagi hebat dari ayah?"
"boleh ke aku bimbing orang lain sedangkan diri sendiri tak mampu dibimbing?"
"boleh ke aku tabah?"

aku takut aku akan menangis lagi masa study. kang tiba-tiba orang ingat aku gila sebab nangis tanpa sebab. aku terlalu rindukan dia sekarang. dia dah tak de nak bagi nasihat. aku hanya mampu memujuk diri sendiri.

''big girl cannot cry. u are not childish anymore.''

*if u have ever lost someone very important to u, then u already know how it feels. and if u haven't, u cannot possibly imagine it.

Tuesday, July 19, 2011

saya rasa...

hmm,ble dpt msk u rae suka gler!! yes, happy kot!

tapi..

bila tgk fees..

mak'aih.. mahal kot. upsi murah gila berbanding upm. jeles seyh ngan dak upsi.

tapi..

rezeki aku kt upm. bukan upsi. so, terima seadanya. alhamdulillah.

nak story sikit pasal scholarship.

oke! kepada budak fakulti pendidikan xley amek jpa. mara pon tak bole amek unless ko amek private college.

aku pilih ipta. amek pendidikan lak tu. af coz aku tak ley apply jpa and mara. sadis kot ble dgr. tak kan nak buat ptptn pulak. mahal kot.t da keje abes dwet baya pt je. dala gaji cikgu tak berapa nak mewah sangat. setakat 2-3 k je kann.

pengetahuan pasal scholarship memang cetek sikit. da sedey da. cmne ni. yuran mahal kot. tak kan nak nyusahkan mak. dala ada orang cakap duit pt tu tak laa sebanyak mana. da tension da.

hmmm, luckily aku masuk group upm intake 2011. cik hasya yang recommend kat aku. melalui senior-senior upm, kpm ada sediakan biasiswa atau pinjaman untuk sape yang amek pendidikan. biasanya sholarship ni tak kira laa jpa ke ape pihak u akan inform bila kita da masuk u.

ni satu ilmu baru yang aku dapat.

"owh, begitu. patut laa fakulti pendidikan tak bole mohon jpa."

tapi..

takut jugak kalau terlepaskan. rugi je kalau tak dapat mohon..
[padahal pointer bukan bagus mana. cm dapat je.]

sekarang tengah men'google search'. mne la taw jumpa apa-apa yang patut. huhu

oke.

tu je nak share.

bubye n assalamualaikum

Monday, July 18, 2011

memang itu takdirnya.

dulu masa aku form 5 aku pernah cakap dengan ayah macam ni:

"ayah,nanti kita nak amk kaunseling. pastu ayah kene ajar kita taw. mesti senang nak buat assgment kan. buku pun dah ada. tak payah susah-susah keluarkan duit beli buku beratus-ratus. kann??"

ayah cuma cakap:

"jadi apa yang kau nak. jangan ikut orang lain."

lepas ayah takde, aku rasa aku taknak jadi kaunselor. kau takut sangat! macam mana nak bimbing orang lain, bagi nasihat kat mereka sedangkan aku sendiri tak boleh nak nasihatkan diri sendiri? aku sedih sangat! kehilangan ayah macam satu mimpi ngeri. aku hilang telinga aku. dia yang selalu dengar masalah aku. siapa yang akan tolong aku lagi lepas ni? aku rasa macam-macam. sakit hati,geram,kecewa,sedih semua ada. ada satu tahap aku tak nak ingat lagi kisah hidup dulu. biarlah aku hilang ingatan daripada mengingati perkara lalu.

tapi..

ayah pernah cakap, jangan lari dari masalah. kita kena tabah. kalau kita lari sampai bila pun masalah itu tetap ada.

akhirnya aku redha. allah lebih sayangkan dia. keredhaan itu membuatkan aku tenang. cuma kadang-kadang air mata mengalir kerana rindukan dia.

sepatutnya ayah pergi canada. sambung master kat sana. aku ingat lagi. masa tu aku darjah 4 atau 5. tapi disebabkan kami adik-beradik dia lepaskan saja peluang itu. kalau pergi canada hanya boleh bawak isteri dan seorang anak. adik-beradik aku ramai kott. jadi ayah cakap,

"malaysia pon apa kurangnya?"

sepatutnya ayah sambung Ph.D tahun lepas. tapi allah lagi sayangkan dia. dia pergi tanpa sempat mencapai impiannya. sebenarnya ayah nak jadi pensyarah. aku rasa yang itu sudah tercapai sebab ayah merupakan seorang tutor sambilan kat UPSI. tutor tu macam pensyarah la. cuma tutor hanya mengajar di bilik tutorial. pensyarah bole mengajar di dewan kuliah. tutor tak boleh.

aku nak capai semua impian ayah. aku nak belajar kat oversea n aku nak belajar sampai Ph.D then nak jadi pensyarah kat universiti.

alhamdulillah. aku ditawarkan bacelor pendidikan (bimbingan dan kaunseling) di UPM. bukan tak mahu sambung lagi dalam bidang akaun atau matematik. nak sangat sebab aku minat sangat nombor tapi masa isi borang upu dulu aku dah niat. aku mohon semua yang aku minat. apa yang aku dapat aku redha. aku tak kisah. sebab masa tu betul-betul dalam dilema. aku nak jadi apa sebenarnya?

betul ke nak jadi cikgu? boleh ke aku jadi cikgu?

akauntan? sesuai ke dengan diri aku ni?

matematik? lepas tu aku nak jadi apa? tak kan nak sambung terus amek Ph.D? macam lama sangat la pulak.

sakarang aku dah tahu. aku adalah bakal cikgu. bakal menjadi seorang pembimbing. insyaallah i'll try my best! mak ngan ayah tak kisah aku nak jadi apa tapi dorang pernah cakap anak perempuan ni sesuai jadi cikgu. bila dorang cakap camtu aku cakap,

"apa barang jadi cikgu?"

huhu. sekarang hmmm.. amek pendidikan jugak.

kita hanya merancang tapi allah yang menentukan. yang penting aku suka sangat dan mak aku pun bahagia.

aku harap aku tak terkena kejutan budaya. maklumlah.. UPM kan dekat dengan bandar. takut jugak.

hmm, nasib baik IKA ngan MUS pun dapat UPM. mesti seronok ada budak 2 orang ni. hehe. tapi kolej ktowg jauh-jauh laa. weekend jela jumpa. hmmm... at least boleh jumpa.

SYAZA ngan SYAKIRA tak tahu la bila boleh jumpa lagi.

SYAZA - UNIMAS
SYAKIRA - UTHM

UNIMAS dalam nama panjangnya universiti malaysia sarawak. jauh tuu. bestla SYAZA naik belon je bila nak balik semenanjung nanti. huhu

SYAKIRA pulak dekat batu pahat. muar - batu pahat sebelah je. hmmm,ada harapan jumpa dia lagi. haha

apapon aku bersyukur sangat sebab dapat apa yang aku nak! memang ini yang paling sesuai untuk diri aku. alhamdulillah. hmmm, tak sabar rasanya nak perah otak lagi. dah nak berkarat cuti 4 bulan ni. huhu

Shoutbox