Thursday, April 28, 2011

syirik ke?

pernah dgr tak org cakap macam ni?

"anak kau nak pekse kaann? bawak laa g jumpa org tuu."
"aku dgr org tuu boleh pandaikan budak."

mungkin kat bandar x de situasi cmni kot.
mereka-mereka yang dok kat bandar mybe x buat benda-benda cmni kot.
paling koman pon hantar anak mereka g tempat tuisyen.
[sesuka kau je. mana kau tau?]

persoalannya..

SYIRIK KE?

syirik bermaksud menduakan ALLAH.

perlu ke kita minta pertolongan dari mahkluk lain?

kenapa kita tak minta kepada ALLAH saje?

betul ke dia boleh pandai kan kita?
betul ke dia boleh pastikan kita dapat apa yang kita mahu?

aku tak rasa pun macam tuu!

sebab aku yakin semuanya ketentuan ALLAH. betul Allah tidak akan mengubah nasib sesebuah kaum sekiranya mereka tidak mengubah diri mereka sendiri. tapi.. adakah dengan cara ini dapat mengubah nasib mereka?

bingung!

macam tak betul je cara tu?

ntahla.
orang kata kalau rasa was-was baik jgn buat!

yg pasti semuanaya berlaku dengan izin ALLAH.


[budak yang penuh tanda tanya.]


Wednesday, April 27, 2011

peenaaaat laaaa!!

bila kita study pernah x cakap camni??

"bila aku nak abes study ni?"
"buku,buku,buku!! muak aku tengok kau!"
"asyik-asyik homework! when i can back to my home?"
"dah jam otak aku pk jawapan soalan ni! roti ngan jam xde ke? lapa laa"


oke!
bila buat homework pastuu xtaw jawapannya mesti aku laparr!

lepas tuu mula laa..

LAPAR.. LAPAR.. LAAAPAAARRRRR!!

my ex-rumate n ana taw cter selanjutnya..

now..
watch tis video


video
i like him very much!
[suka tak semestinya cinta]





aku pon pernah jadi cam dia.

tapi..
xdela kronik sangat sampai x tido 2 hari.
at least sehari tu ad gak tido 3,4 jam..
atau lebih.. hehe
[kau bru smpai sampai mtrx. tgk laa kt u nnt]

and..
aku xde la gila-gila sangat nak wat video cm dia.
cukuplaa sekadar on9 n tgk muvie bila da x larat gler!
hehe

org kata kalau x larat dgr laa lagu..

well..
kalau dgr lagu cm tuu alamatnya sampai sydney la aku.
nak pilih lagu ni kena tgk situasi.

kalau wat math..
aku suka dgr laku yg boleh pekak kan telinga..
lagi-lagi pakai earphone kaann..
sure2 org panggil aku x dgr.

tapi tengok keadaan jugak.

ayah kata buat kerja kena fokus.

fokusfokusfokusfokusfokus

itu sebabnya aku x suka sangat buat 2 kerja dalam 1 masa.

tapi..
ikut keadaan jugak laa..

konklusinya,
mana ada kejayaan dtg bergolek.

hmmmm..
oke!
2 je ntok kali ini..

renung-renungkan dan selamat belajar.


[lain org lain cara]

Tuesday, April 26, 2011

kerjaaa... kerjaaa.. hari-hari kerjaaaaaaa



kerja?

aku kerja ke?

yup! i'm working rite now..

as a driver..

huahuahua

ada pulak org nak ambil aku kerja. jadi driver pulak tuu..

oke! aku jd driver.

tokey a.k.a majikan a.k.a employer ialah...

jeng jeng jeng...

MY MOM!

huhu~

tuu jela kerja yang aku mampu buat sekarang.

seperti yang kamuu-kamuu semua tahu, saya baru setahun lebih menetap di negeri johor yang tercinta dan indah permai ini. lepas SPM baru pindah. soo.. memang xde kawan laa kat cni.

oOoOpppSsSs..

sory..
SALAH!
TET!

ada la kawan kat cni.

siapakah mereka yang bertuah itu??

my cousin n my siblings~
hehe

selain daripada itu..
ada jugak budak KMJ yg dok dekat-dekat dgn rumah aku ni. tapi aku x tahu mana rumah mereka.

oleh kerana aku baru je pindah rumah..
[ni perpindahan ke-2 selama aku dok kt johor ni]

aku x kenal sgt org2 kat cni. even ni kampung aku.
mau taknya! ble kami-kami balik kampung [ni kes blom pindah dok johor].. memang x kuar g mane2 la. dok je terperap kat rumah nyai tuu. [nyai means nenek]. sekarang ble nyai cakap pasal org kampung aku akan cakap:

"x kenal la nyai"
"x familiar pon muka dye"
"bila dye jadi warga kampung ni?"

amboi cik zahrah! kau tuu yang baru pindah sesuka je ckp bila org tuu jd warga kampung kau!
hehe~

tu la masalah bila jadi katak bawah gelas!
nampak apa yang berlaku kat sekeliling cuma malas je nak ambil port. huhu

sekarang ni tengah pk nak kerja. xnak laa kerja dgn mak ni. xde pengalaman. bosan buat benda yang sama je. x adventure langsung.

now i'm thinking!




where should i go to find a job??

nak kerja kt mana ae??

KFC
7Eleven
Marrybrown

atau..

kat mall jd promoter or cashier??

hmmm.. kalau nak tunggu aku pk ntah-ntah 5 bulan lepas ni pon xde jawapan lagi.

my ex-rumate cik HASYA atau familiar ngan gelaran IKA ajak aku g melancong ke penang.

PENANG??
ada apa je kot?

ada cik ANNE. also my ex-rumate.





masalahnya ongkosnya ngak ada. lagipon mak cm x kasi je. huhu

tulaa salah satu sebab aku nakk kerja!
handphone pon slalu hang.
macam nak mnx ganti je..

waaaa~

KERJAAA.. KERJAAA.. WA MAU KELIJAA OoOoO!!
HALI-HALI WA MAU KELIJAA~


[kalau dapat laa]


Monday, April 25, 2011

kenapa aku pilih matrix?


16 April 2010 8.36am

ANDA BERJAYA. Program Matrikulasi 1 Thn Perakaunan. Daftar 10/5/2010. Tempat KMPerlis. Surat Tawaran rujuk www.moe.gov.my

ak check ni gne sms je. maleh nak buka lappy time 2.

ble baca msg 2 mmg terkejut gler. PERLIS!! xley blah btol. agak2 laa.. umah aku kat johor. dari selatan ke utara. bia btol!

rasanyer aku xde pilih perlis ni. yang aku pilih johor,penang ngan melaka je. asal ley sesat ni.

ble aku dpt je tawaran msk mtrx, aku rse ni la tmpat yg patut aku g. walaupon jauh, xkesah laa.

tapi masalah mula timbul bila ayah aku 2 cm
x kasi je aku g jauh2. yela.. akak aku kt sarawak. aku lak nak g perlis.t sunyi umah 2. [cmlaa adeq2 aku yg laen 2 xde]

ayah asyik ckp tuka laa kt mtrx joho. dekat je ngan umah kite. stengah jam da sampai. t ley balek umah tiap2 minggu. rupa2nyer ada sebab kenapa ayah mnx aku tuka ke mtrx joho. memang ada hikmah.






KOLEJ MATRIKULASI JOHOR.

atau dlm bhs ongputenyer JOHORE MATRICULATION COLLEGE

kt cni laa aku blaja selama setahun. mempelajari ilmu yg xpernah di ajar di sekolah dulu. mse mula2 masuk kt cni aku xde langsung kawan pmpuan. dak skola aku yg tercampak kt mtrx johor ni sume laki. agak keseorangan laa. makan sensorang. jalan sensorang. sumenyer kene buat sensorang. bosan2..

nape aku pilih mtrx? nape x masuk u je?

salah 1 sebabnyer adalah yuran atau org bandar kate fees.
bayar rm300 lebey je. pastu dpt elaun rm2500. aku ni dala dpt dip je. bukan asasi. dip ingt murah ke? mahal OoOo..

UITM Segamat.

kat cni pon aku dpt course accounting. org kata kt cni adalah the best place 4 accounting students. KMP pon cm 2. tapi bagi aku,kt mne2 kte blaja pon sama. kalau nak seribu daya, kalau tak nak seribu dalih. lagipon bak kata pepatah melayu.. kalau asal benih yg baik, jatuh ke laut menjadi pulau..

ntah sesuai ntah x aku punye peribahasa tuu..
[mlm td bru aja org BM. mengaplikasikan apa yg diajar pd org. hehe]

selain drpd 2, masa juga merupakan antara salah satu faktor aku pilih mtrx.

1 thn ngan 3 thn.. mne yg kowg pilih?

pkpk kan laa ye..

walaupon org ckp mtrx ni susah.. hanya org gler je yg sanggup masuk tapi x kesah laa. naak gak taw susah sgt ke? lagi org ckp x lagi laa aku nk cuba. hahaha

masa mula2 masuk tuu.. hmm,mak'aih! study hard gler kot. yela.. tutorial kne anta setiap minggu. pastu banyak pulak tu. tension kot. yela kann, xreti nak uruskan masa.

lama2.. relex suda.

blaja ni mne ley tension2. t x masuk. rugi ajer. buang masa. style aku lak kalau rasa nak blaja.. blaja laa. kalau xnak x payah. 2 sebab aku xdpt 4 flat. hahahaha.

ikot org laa nak blaja cmne. aku x blaja sgt dlm bilik. just focus mse kt kuliah n klas tutorial. 2 sbb aku bnyk tnye dlm klas tutor. abes 2.. t kalau x paham kne study ag dlm bilik sensorang. xke buang masa aku. aku x ske wat study group. t sembang je lebey. agpon mls nak kuar dr bilik 2. dlm bilik wat tutor suda. xyah pening2 pale nak manage masa cz da paham kan apa yg ckgu ajar.

so..
sebenarnye xde masalah pon kalau dok kt mtrx ni. masa tu sntiasa ada. cuma kita je yg kne pastikan masa yg kejar kita. bukan kita yg kejar masa.

renung-renungkann dan selamat belajar.

[hmm, oke ke x final exam aku ni?]

Saturday, April 23, 2011

i luv buku!




saya bukan ulat buku tapi saya suka buku.

masa saya kecik-kecik dulu mak saya mara saya sebab baca buku.

tapi dia suruh saya baca buku.

paham tak ayat diatas?

mak saya mara saya baca buku sebab saya baca buku penyiasatan. bukan buku pelajaran.

tapi..
buku jugak kann??

bila saya besa,saya suka beli buku. tapi ayah saya mara.

saya beli buku pelajaran taw. bukan buku cerita. buku cerita pinjam kat perpustakaan awam je. kadang-kadang pinjam tanpa kebenaran. bukan mencuri taw. pastu saya pulangkan la balek. hehe

na taw sebab apa ayah saya mara??

sebab saya beli je. buatnyer tak. hahahaha

bila da besa lagi sket, saya da kurang suka baca buku.

sebab sume org tak support saya.
sedey2 ='[

tapi saya jadi pembaca blog.
suka suka suka baca blog org. hehe


bw now~


macam budak2! hahaha
lama beno x buat ayat BM. cmne na jd cikgu ni? hehe

ini adalah entry yang dibuat oleh seseorang yang dilanda kebosanan tahap kritikal. yela.. nak kacau org t dowg mara.

weh kawan! ko ktne hah? tak nmpak pon batang idung?
lupe lak. aku da jauh dr kowg.. (",)

Friday, April 22, 2011

warkah buat ayah~

mengimbau setahun yang lalu..

aku harap aku mimpi masa tu.
tapi tu la hakikat yang tak dapat diubah.

aku harap bila aku bangun segalanya kembali seperti sediakala.
aku harap apa yang aku lihat itu hanya mimpi buruk semata-mata

aku harap sangat


tapi harapan hanya tinggal harapan


itulah hakikat yang tak dapat diubah

itulah yang terpaksa aku hadapi

ayah pernah kata..

"allah tak akan uji seseorang itu kalau orang itu tak tak mampu menghadapinya. DIA yang maha mengetahui."

aku??

berat!
sangat berat!
seperti batu besar yang menghempap bahu.
beban yang terpaksa ditanggung.

dunia..

terasa gelap.
keseorangan mencari cahaya.
cahaya yang menerangi hidupku dulu telah hilang..
pokok tempat aku bergantung telah patah.


hidup..

rasa tak berguna.
perlukah aku...

TIDAK!!

hidup perlu diteruskan.

ayah..
dah setahun ayah pergi.
macam semalam segalanya berlaku.

kita kuat

sebab kita tahu ada orang lain yang lagi susah daripada kita.

cuma..
kita rindu sangat!!
terlalu rindu.

22/4/2011
al-fatihah buat HAJI MOHD ZULKIFLI BIN MOHD NOR.

Tuesday, April 19, 2011

ada apa dengan esok??

esok...
20/4/2011


rasanyer cm ad owg sambut bufday esok..
tapi sape ye??
ntah ler..
t sok check kt fb taw ler

esok..
last paper..
PENGURUSAN PERNIAGAAN!
wah,blom abes baca buku ag ni..
tapi cbok ngadap lappy mengalahkaan dak science

wei, hello!!
cik zahrah..
awak 2 da pandai ke??
paper chemistry 2 bulat2 je..
paper awak kene wat esei panjang taw. ad structure ag.. huhu

lex suda.
xmo stress2. t kne strok! haha

oke.
dah!
enough..
xmo cter pasal buku ag!
t stress xpasal2 kne strok!
=]


esok..
ari last kt KOLEJ MATRIKULASI JOHOR sebagai seorang pelajar perakaunan.
mnx2 taun dpn xdela muka aku kt cni.
segan kowt kalau kene repeat.

esok..
ari terakhir dok kt bilik F2.15
ngan cik HASHAFIKA n cik SYAKIRA

yela2..
xlupe gak cik SYAZA

kenangan bersama cik ANNE ag laa xley lupa.
huahuahua..
miss u la nyah!
kalau ad masa ktowg g penang ae..

esok..
ari terakhir aku jd dak praktikum a9

a9??
kecoh kowt dak praktikum ni.
weyh kowg!!
ingat ag x masa mula2 dulu.
klas kte paling kecoh!
sume owg pandang.
hahahahahahahaha

esok..
aku ley balek umah!!
da xyah g balek mtrix..
da xyah pening sape naak amek aku masa ari jumaat
da xyah pk sape naak anta aku balek mtrx ble ari ahad
da xyah serabut naak pk naak drive sndiri ke x ble abg aku cm xmo anta aku.
tp dye anta gak.

hehehehe..


esok..
daa bole pk naak keje ke naak dok umah je..
naak besakan badan ke naak tanam anggur..
naak jd driver ke naak keje kt KFC
naak melancong ke naak blaja..
naak..
macam2 naak..
t aleh2 sume x jadi..

hahahaha

kite hanya merancang tp allah yg tentukan..


sebenarnya tulis panjang2 ni sebab naak ckp ni jer..

kowg..
aku taw aku bukan manusia yg sempurna
banyak buat salah n silap
aku naak kowg taw
aku happy sbb ada ramai kawan..
cm kowg..
walaupon kadang2 kita gado.
tapi..
ingat..
kita pena ketawa same2..


please forgive all my mistakes..
i'll miss uolls





MY CLASSMATE
A9





our mentor
MADAM HARNITA HARIS


annual dinner



bbq






MY ROOMATE
F2.15









Sunday, April 17, 2011

KMJ @ morning

blogger blogging at morning..

taw kenape??
mestilah sbb boring
x kaan nk kaco my rumate tido pulak
kang perang ke 10 berlaku pulak
dala skang ni perang ngan buku lom abes
xpasal2 pening pale t..
hehe

[membebel x suda]

apa yg special kt KMJ pepagi ni??

sebenarnyer xde pape..

huahuahua

cian deh lor baca entry bengong ni..
hahahahahaha



oit,
tunggu dulu..
aku gurau je kowt
xmo tacing2 oke!
hehe


hari ni cuaca sgt la sejuk

no wonder la my fwen pun x suka u

eh, 2 lirik lagu zee avi

sorry..
oke2
xmo maen2 daa..

ayat sebenar:

no wonder la aku kene tarik selimut tido mlm td.
ingat naak tido seploh minit
tibe2 terlajak sampai 2 jam
ni sume ko punyer pasal la selimut!!

[padahal aku yg xmo bgn. salahkan selimut lak. cian la kt ko mut]

berbalik kpd cuaca yg sejuk melampau2 mengalahkan suhu kt kutub selatan [auta je] pagi2 ble aku bgon nk g sembahyang tetibe aku x nampak pape..

bukan bermaksud aku buta ye
tidak sama sekali
absolutely wrong!
tet!

aku cuma x nampak padang kt sebelah blok aku tu je


tapi
aku nampak...






























nampak




















































































































nampak ni je..
































































































































nampak x??


















































































































































xnampak ag ke??













































































































































2la yg aku nampak...























































putih je..

hehe

haha

jangan mara..

sebenarnya kabus yang aku nampak..
ni la pic KMJ di pagi hari...


nampak x tennis court KMJ?? ala.. kt ngan pokok tuu



ni la astaka ktowg.. astaka a.k.a padang


astaka at corner


bangunan tu plak bangunan peperiksaan.. aku pekse kt c2. BP 2.1


tennis court again from 4th floor


again..


t-junction kt sebelah blok F a.k.a al-khawarizmi


sapo pulak lembaga itam tuu??


our library..


astaka again..


astaka n tennis court again..
sepatutnyer ley nampak gunung ledang.
tapi gunung ledang da jd wane putih daa.. hehe




sekian sahaja entry ntok kali ni..
xmo bengang2 ae baca entry aku ni..
hehe..

Saturday, April 16, 2011

milo keras.. sedap~


xde keje kann..
penat taw dok kt dlm bilik ni baca buku

baca buku pon penat..
apa lah aku ni
hahahaha

oleh kerana bosan=boring
aku pon wat laa keje yg x brape nk gila ni

apalah yg aku buat kaan..


JENG JENG JENG


terjadi la milo keras ni.. hehe







teringat idop kt ostel. korang pena buat x??
rasanya dak ostel taw buat.
tp kwn aku ni dak ostel. boarding school ag. tapi xtaw..
so, xley assume sume dak ostel gila2 cm dak ostel aku..hehe


dok ostel banyak benda yg pelik2 aku blaja..
antaranya milo ni..
pastu..

pena try iron rambut x??

ni kes nak sgt rebonding la ni..

hahahahaha

tengok rambut ku.. lurus bagaikan guna teknik rebonding
tak payah pergi jauh2 semata2 ingin mendapatkan rambut selurus ku..
kat ostel pon bole..
hahahahahahahahaha

iklan sebentar

*anda dilarang mencuba aksi di atas..
tersalah langkah bole dapat rambut dawai taw.. hehe

[kenyataan: aku xpena try oke!]

oke! tu je nk citer.
bubbye =]


siapalah yang tahu~

kadangkala senyuman, gelak tawa boleh menyembunyikan perasaan kita. hakikatnya siapalah yang tahu. hanya ALLAH sahaja yang tahu apa yang kita rasa.

tangisan..
kadang kala boleh mengurangkan rasa di hati. tetapi bila difikir kembali menangis hanyalah suatu yang tidak berguna. USELESS!!

mati..
cukupkah amalan yang ada?
adakah kehidupan di akhirat lebih baik dari kehidupan di dunia ini?
JANGAN JADI BODOH!! ada sebab setiap kejadian itu berlaku.


macam luahan orang yang dah taknak hidup kann??
aku x bodoh ye! tak kan aku mengalah!! itu bukan aku!!

ini hanyalah luahan seorang insan yang sedang merindui seseorang yang telah tiada di dunia..

LIFE MUST GO ON!! RIGHT??

Thursday, April 7, 2011

anak-anak zaman sekarang.

pernah terbayang x rasa ibu mengandungkn kita 9 bulan. pastu lepas lahir kne jaga kita. bangun malam. x tido mlm sbb korang menangis x henti2.

pernah rasa x cari dwet seharian tapi hasilnya orang laen yg rasa. itulah ayah. membanting tulang siang dan malam demi kesenangan kita.

tapi..

bila kita dah besar, kita lupakan mereka. sekarang hidup kita hanya bersama kawan. mak ayah dah x berguna.

alah, orang tua.bising je kejenye.
aku dah besar. peduli apa aku ngan dorang tu.


itulah ayat yg biasa kita dengar.

tahu x, kalau kita sakitkn hati mereka neraka adalah tempat kita. lagi2 ibu.
kata 'ahh' pon berdosa ni kan pula melawan ckp mereka.

dulu..
masa kecik2..
aku pernah tanya kt mak aku..

"syurga tu kt tapak kaki ibu kn mak, abes tu neraka kt tapak kaki ayah ae"

itulah aku..
budak yg penuh tanda tanya

sekarang aku tahu
bila kita derhaka kpd orang tua kita disitulah neraka.

aku pelik..

kenapa budak zaman sekarang lebih mementingkan kawan daripada ibu bapa.
sedangkan yang bersama mereka susah dan senang adalah mak ayah mereka. ada kawan ko kisah kalau ko susah?? ada tapi sikit.

tolong laa..
selagi mereka masih hidup hargailah mereka.

tolong laa..
kalau ada apa2 biarlah mereka menjadi yg pertama

pernah fikir x kalau mereka kecil hati ko sebenarnya dah booking tmpat kt neraka. setits air mata mereka yg gugur mengenangkn sikap ko tu boleh menyebabkan ko terbakar kt neraka.

jangan nanti bila jenazah di depan mata baru nk meraung.
DAH X GUNA!!

beruntung sapa yg masih ada mak dan ayah

aku..
cuma ada mak

wasiat terakhir ayah..
jaga mak baik2 ye..

Tuesday, April 5, 2011

yeah!! i did it~

maybe korang rasa aku ni agak kebudak-budakan lepas baca entry ni. tapi bagi aku ini sangat bermakna. sekarang kan study week.. so, memang bosan teramat sangat okay kat bilik ni sambil menghadap buku ekonomi. aku pon main la alat permainan rumate aku ni. nak kasi hilang bosan.

mainnya senang je. jadikan benda tu bentuk cubic semula..
sebenarnya dari hari ahad hari tu aku cuba selesaikan benda tu bila dah tak boleh nak baca buku lagi. main benda tu sangat lah best. selagi tak jadi bentuk cubic rasa macam taknak berhenti main. hehe

maybe korang xdpt nk gmbarkn alat permainan tu.
ni picnyer..


ni belom siap lagi taw


sambil dengar lagu adira-ilusi kat radio era aku try lagi selesaikan benda tu. then at the end

jeng jeng jeng




yeah!! i did it. sukanya >.<


abeslaa 1 flour dgr aku jerit.. hahahaha..

the conclusion is...

nak seribu daya taknak seribu dalih. 1 of my rumate kata tak akan boleh punya selesaikan benda tu.
now, i prove it. i can do whatever i want if i really want it!

macam tu juga exam. jangan putus asa walaupun orang lain rasa korang ni memang takde muka nak berjaya pon. jadikan kata-kata mereka tu sebagai pembakar semangat untuk terus maju bukan pematah harapan. please laa.. baru dengar mulut orang dah give up. camne nak berjaya kalau macam tu.

akhir kata.. buat je apa yang korang rasa terbaik dalam hidup korang tuu.. jangan dgr cakap orang lain coz nanti kalau korang ikut cakap dorang pastu korang rasa tak happy ada dorang kesah?? xde kann.. =]


p/s: keadaan meja n katil agak bersepah. hehe.. sila abaikan~

yang benar,
pemilik blog

Sunday, April 3, 2011

SCARED. should i??




finally, the time has come. am i ready?? for the last war.
[last ke??]

oke la..
bagi sesiapa yg xtaw sini ceq habaq mai..
seminggu lagi aku kene g berperang
my weapons are pensil 2b, pemadam, pen biru n pembaris.
my strategy is baca buku last minute.
my aim is winning the war!!

korang rasa ley berjaya ke??

takut ni~

-ve thinking
  • last minute?? for sure xley punyer!!
  • ko ada 4 subjek mne smpat nk cover
  • banyak 2 nk hafal.

oke. xmo tulis yg negative banyak sgt.


+ve thinking
  • ala, kacang je tu.. kn da blaja. revision je kn
  • boleh!! kalau nk seribu daya
  • dun give up early
  • ayah kata walaupun seminggu tapi peluang tetap ada. jadi gunakan dengan sebaiknya.
sayang ayah! dia xpenah wat aku down.

so,the conclusion is why must give up when hope is still there??
kita adalah ciptaan yang terhebat! sebab kita ada akal. jadi gunakan akal itu sebaik-baiknya. jangan risau. jangan takut.
sebab....

allah is always by our side.
if u scared just pray. HE always listen to u.



sebenarnya entry ni ntok diri sendiri. kepada sume orang yang bakal menghadapi peperiksaan aku ucapkan SEMOGA BERJAYA N DAPAT JAWAB DENGAN BAIK NANTI

sekian, wassalam~


Saturday, April 2, 2011

baru blaja ni

sbnrnye baru blaja ni kt blog wanhazel.. jadi pulak. sukernyer >.<




klik kt pic ni. baru taw ap yg aku baru blaja. hehe

Shoutbox