Friday, March 25, 2011

cuma teringat~

xde keje kn.. explore la lappy ni. nk tgk ap la yg aku smpan smpai berat da ni. tbe2 jmpe pic2 time aku muda2 dulu (da tua ke aku skang??) hehe




ni la paddy field kt SEKINCHAN~



saat2 terakhir wat photo shoot kt cni sblm aku pindah


cantek sunnguh posing jenus..hehe

haha.. cian muiz~ tinggi sgt smpai tpkse menundukkn palenye

xtawla apa yg aku ngah tgk tu~




after SPM~

time ntok conteng~


yg tgh peace tu name dye MUSFIRAH
yg tunduk xnmpak muka tu NISA
(KMS students)

ni pulak AZHAM
UITM Kedah student

MUIZ namenye
UITM Sarawak student

ni manenyer AME a.k.a MIG
UITM Kedah student

art student. PAAN~
UITM Kedah student

NISA again~

ATIKA~

sweet moment after SPM



i'll always remember uolls




GUEST NOW~
apa ni??
kataklaa






wif bio teacher. CIKGU NORIZAN




BUKA PUASA DI SKOLA

banyaknyer makan




sekian sahaja entry bergambar ntok kali ini~

Saturday, March 19, 2011

gunung ledang, here i come!!

10.00 pagi

biar ada kalanya dia buat kau kecewa..
(ringtone)

faika call~

caller : hello
aku : (==" xmcm suara faika pon) nape??
caller : jom g gunung ledang!
aku : naaaakkkk!!!!!

rupanye aziera yg ckp. ok! bermulala cerita sebenar~

GUNUNG LEDANG! da lme gler aku x g sne. last ntah mse drjah bape ntah. ni second time aku g sne balek. cume ad sedikit kelainan. kalau dulu aku g ngan family aku tp td aku g ngan kwn2 aku. dok tgk air terjun tu teringat kat ayah. hehe~

org kata bila kita hilang seseorang baru kita sedar akan kehadirannya. jgn jd mcm aku. sayangila org yg anda sayang xpecially our parents. [ok! xmo wat entry sedey kt cni]. pakwe makwe xyah syg sgt la. blom tntu dowg jd husband/wife kite. [ada kaitan ngan gunung ledang]

iklan da abes. jom sambung cter balek~

smpai2 tgk atas adush!! asal mendung ni. smpat r gak mandi2 kt sne. ad r gak 2 3 kali ujan rintik2 time ktowg mndi. lebey kurang kol 2 ktowg naek. ujan daa makin lebat. agpon ada ular kt area ktowg mndi 2. cuak kot. aku da doa je dlm ati mnx2 xde pape berlaku. alhamdulillah semuanya selamat. turun bawah da dgr bunyi siren dr jauh. punye la aku pk da knp bunyi siren ni. ada ambulans dtg ke? ada org saket ke? rupe2nyer siren amaran. mybe air da makin deras. ntok mengelakkan pape berlaku pihak kt gunung ledang2 x kc owg rmai mndi. yela. ada yg mati kot kt sne. sumenyer pasal air deras yg turun tibe2 dr atas. takuut~~
[kalau da ajal x ke mana]

usha2 gerai kt sne. mcm x besh je. oleh krn ktowg decide nk mkn kt lua so ktowg g tangkak pas 2. bosan = boring mkn lauk kt kmj ni. asyik2 ayam,ikan keli. ayam,ikan keli. mcm da xde binatang laen kt dunia ni yg nk dimasaknyer. pas mkn2 cbe teka apa yg ktowg wat?? BALEK LAA!!

sekian ntok entry kali ini.

*sory,pic xdpt diupload cz sume pic kt camera faika. hehe




mereka akan datang kalau mereka sayang anak mereka

ayah pernah kata:

kalau ada majlis motivasi ke,solat hajat ke,hari pelajar bersama ibubapa ke mst mak ngan ayah dowg akan datang kalau mereka sayang anak mereka. kecuali la mereka ada perkara yang x bole dielakkan.

aku pernah mempersoalkannya. nk taw x apa ayah kata??

dye kata:

program mcm tu bukan selalu pon diadakan. sebenarnya xde sebab untuk ibubapa tu luangkan masa sedikit dgn anak mereka.

kowg rasa btol ke??

bagi aku,da ayah ckp mcm tu aku mst la percaya..

ayah xpernah miss program yg dianjurkan oleh pihak sekolah. kalau ad pon mst time tu ayah xde kt umah. means tat dye xde kt dalam daerah or dye jauh sgt dr aku. kalau ayah xdtg abeslaa.. aku nangis t..hehe.,. sedey kot kalau tgk parents owg laen dtg tp parents aku xdtg.

smlm ada program solat hajat kt KMJ. tp xde sape dtg. ble tgk org laen ngan parents dowg aku nangis. kt sebelah aku xde mak ayah aku. kalau la ayah ada lagi....

now i'm big gurl. aku paham nape dowg xdtg. xpe. cume terkenang kisah silam bersama ayah. honestly, i miss u so much ayah!

Friday, March 18, 2011

18 MAC

18 mac 1992

lahirla seorang budak pmpuan yg kiut diberi nama FATIMATULZAHRAH BINTI MOHD ZULKIFLI.

mak aku kate aku ni senang nk dilahirkan compared 2 adeq beradeq aku yg laen. tp untuk membesarkannyer masyaallah. susah sungguh. haha =] sory mak. anak mak nakal skewt~

18 mac 2009

ingat ag time ni. mse ni ad tuisyen ngan sir davin. ada 2 klas. pagi n petang. subject pe aku lupe.. hehe. terharu kot bila petang tu ada kek kt klas. naseb baek xde secret recipe kt sekinchan. hehe =] pas abes je klas kite makan kek sme2. mus,nisa,am,ame n paan.. kowg ingt ag x??

for sir davin lau:

tengs sir cz buy a cake 4 me n still remember me until now. i really appreciate tat.



ni la tmpat tuisyen ktowg =]




wif mus,tyka n ame (",)



18 mac 2010

baru lepas SPM kn time ni. so KERJA
LAA !! peluang yg diberikan oleh maxis mmg x dilepaskan begitu sahaja. dari pagi sampai malam aku asyik call org je. call banyak kali pulak tu. bergayut smpai bateri kong. then sambung balek time charging. hehe.. suke3 >.<
time customer xde jela aku gayut. mmg besh!!

malam 2 aku balek je umah nenek aku ad kek atas meja. suke sgt sbb mak ngan ayah pon ada. tula kali terakhir ayah sambut birthday aku. kali terakhir dye bacakan doa selamat untuk aku. kali terakhir untuk selamanya.



birthday cake 18



18 mac 2011

KOLEJ MATRIKULASI JOHOR. disinilah tempat aku berada sekarang. sedang menghitung minit2 terakhir sebelum berakhirnya 18 mac 2011. berada di hadapan lappy sambil mengupdate blog~

tengs 2 all my fwen who wish my birthday. really appreciate tat. hope we can always be a fwen.

tengs 2 my classmates. habes basah baju aku pagi td. tp xpela. ada gak pengalaman kne simbah kt KMJ ni. naseb baek setahun je kt cni. hehe~ pura2 pulaukn aku tp aku x seda pon aku kne pulau. hahahahaahah... lawak kot.


lastly,tengs again cz always remember me. luv uolls =]

Saturday, March 12, 2011

bila semua bersatu~

catur bistari + cendol + derma darah = adush,saket kepala ku..

hari yang paling cbok ialah hari jumaat n sabtu ni..

taw x nape?

of coz x taw klu ko bkn dak KMJ.. hehe =p

ok lar. aku cter ae. ad MISI kt KMJ ni.

MISI 2 ap? =="

MISI 2 emmm, ala.. emm,hehe.. lupe lak name pnjang dye ap. kang salah 2lis kang segan lak. hehe~

k la.. aku simpulkan jela ae. MISI 2 adalah sebuah program yg dianjurkan oleh unit sastera ikhtisas. ad banyak aktiviti yg dianjurkan. antaranyer ialah CATUR BISTARI (CB). aku x jadi player cz lecturer x kasi. sedey je kowt. tp aku jd fasi. hehe. besh jugak la aja dowg maen. tibe2 teringat UPM. hehe.. tahniah kpd HASAN dr A1T2 yg menang aset tertinggi sebanyak RM 50 ribu lebey. [sory x ingat actual amount cz busy gler ngan cendol]

ok.. 2 jela nk cter pasal CB. skang kte cter pasal cendol lak.

pihak KMJ ad gak sediakn gerai ntok ktowg berniaga. tapak RM 50 ntok 3 hari [jumaat,sabtu n ahad]. klas ak jual cendol. bhn mentah langsung n bhm mntah x langsung diperolehi dr makcik aku. buruh langsung n buruh tak langsung dak klas kami sndiri. overhed perkilangan... eh,mne ktowg x buka kilang laa..hehe.. sume istilah account kuar~

mmg penat gler kot berjual ni. mmg hebat ar spe yg stay jual cendol ni. sowy la aku jap2 ilang. bukan sengaja aku tnggalkn kowg. sowy sangat2.

keuntungan lom dikenalpasti ag cz ktowg lom baya ag dwet ntok bhn mentah [ABB]. tp skang ni kt tangan da ad lebey kurang RM 800 lebey la. modal ktowg cume RM 220. so,mmg berbaloi la. hehe. [sukenyer >.<]

ok. 2 jela cter pasal cendol. nk cter pasal bnde laen lak.

ari jumaat time kuliah amal ad g taw spe nk derma darah 2lis name kt 1 borang ni. aku ni x pena langsung derma darah. aku ckp la ngan dye: "t abesla darah aku. cmne aku nk idop".

hehe. tp lastnyer aku g gak derma darah. nk taw cmne rase owg derma darah. n at the end rupe2nyer besh!! x saket pon. hehe =p

tp cian. ad gak yg pengsan. salah seorangnyer kwn aku. k,kt cni aku nk g taw org2 yg x ley derma darah:

1. org yg period [perempuan shj]
2. org yg x cukup haemoglobin dlm drh. means darah dye x cukup pekat. [rndu bio]
3. org yg x cukup berat bdn.
4. org yg saket.

sebab2 org pengsan time derma darah pulak ialah:

1. x breakfast sblm derma darah [ktowg drma darah pagi]
2. emm,da x taw da.. hehe

hmm,bnyk sgt bnda yg aku blaja. so, kowg jgn takot wat benda baru. klu x sampai bila pon kte x taw cmne bnda 2 sbnrnyer. jgn dengar ckp owg laen cz laen owg laen rasanyer.. =]

tp pas derma darah 2 mybe kowg rse bdn kowg x selesa. cthnyer pening2 ke. tp tgk owg gak la. spe2 yg kuat dye x pape pon. aku ni je yg lemah sket. huhu

k la. smpai cni jela entry kali ni. penat la 2lis panjang2.


* pic x dpt nk diupload cz sume pic kt camera kwn aku.

Wednesday, March 9, 2011

money is everything?

gila dwet apa mamat ni?? =="


sbnrnyer da lme nk post entry ni tp x terpost2..hehe. ari2 time blaja kt klas bi teacher kc tajuk ni soh ktowg bahaskn.. ak mmg x setuju ngan statement ni tp ntah mcm mne ntah ley sesat kt group yg sokong ngan tajuk ni. (undian di buat sbb 2 tmsk kt dlm group ni)

bg aku duit 2 penting tp duit bukan segala2nyer. aku ingt ag masa kecik2 dulu aku ckp ngan ayah aku cmni:-

aku: ayah,t ble kite da besa kte nk buat rumah cm org ni. ( tangan tunjuk kt umah banglo 3 tingkat siap ad lift ag dekat ngan umah aku)

ayah: buat apa rumah besa2? t ble kite mati kite akan tinggalkn rumah 2. org laen gak yg duduk. harta kt dunia ni buat apa nk banyak2. bukan bole bawak masuk dlm kubo. harta ntok akhirat 2 yg perlu dicari kt dunia ni supaya kite senang t kt akhirat. jadi org yg biasa2 ni sbnrnyer ag best drpd jd jutawan.

tengok!! aku bru kuarkn angan2 nk buat umah banglo ayah aku da kuakn mcm2 nasihat.. hehe

bagi aku duit hanya 1 asbab. duit x bole membahagiakan kite. duit x bole menyenangkan kite. duit x bole buat apa2 kt dunia ni. yg berkuasa hanya allah. cthnyer la klu org tu xde duit nk beli makanan adakah org itu akan mati? jawapannyer ada 2 iaitu mungkin mati atau x. siapa kite nk beri jwpn pasal ajal maut ni. org 2 x semestinyer mati. mungkin ada hmba allah ni dtg bg makanan kt dye. mungkin tbe2 dye jumpe harta karun. mungkin mungkin mungkin dan mungkin~

duit juga menyebabkn kita susah nk cari kwn sejati. aku x ckp sume tapi sebahagian org yg kwn ngan org kaya ni sbb dye pon nk tumpang sekaki. paham2 jela mksudnyer. berbanding ngan org yg x brape nk kaya ni pulak org kwn ngan dye sbb itu adalah dye. paham x? mksudnyer dye x pndang apa2 yg ada pd kita. dye kwn ngan kite sbb dye nk kwn ngan kite. ok. klu x paham xpela. wat2 paham jela.. hehe

jd org kaya ni x best sbb dye asyk kene pk psl duit dye. t klu duit dye kurang cmne? klu org curi duit dye cmne? klu org rompak dye cmne? klu dye mati kene bunuh cmne? t klu dye da mati anak2 dye berebut hrta dye cmne? kesian dye.. x aman roh dye kt sne tgk anak2 bgado. (ni sume example yg ayah aku kc)

duit x bole beli kasih sayang org laen. duit x bole menghidupkn org yg da mati. duit bukan segala2nyer. aku ni bukanla seorang yg anti duit. klu org kc aku duit aku amek je. tp 2la. aku tak setuju dan sangat2 x setuju!!!

kpd org kaya, aku mnx maaf klu apa yg aku ckp 2 x betol. 2 cume pndangan aku. seperti yg aku ckp kt atas td, money is important but not everything!!

the conclusion is i really disagree money is everything!!

Friday, March 4, 2011

FATAYAT? amende tu??

first time dgr pkataan fatayat mse dok kt mtrx ni la.. cm pelek kn?

F.A.T.A.Y.A.T

amende tuu??

fatayat ni satu majlis agama. kt KMJ fatayat ni dibuat masa dak laki g smbahyang jumaat. special for girls only okey!! men are not allowed! hehe

ingtkn fatayat ni satu majlis yg boring. ap aje yg boley dowg buat kt fatayat ni..
(time ni masih di zaman jahiliah okey!)
tp ble g sndiri dgr fatayat ni mmg besh! banyak yg kte blajar tentang islam. tentang kebesaran ALLAH swt. tp kadang2 terskip gak g fatayat ni.. hehe

mse sem 1 tajuk yg paling aku ske ialah "miracle of ALLAH"
time ni ktowg tgk video pasal singa.


video


time ni aku rse kecik sgt. ya ALLAH.. BESAR SUNGGUH KEKUASAANMU. aku x taw nk gmbarkn cmne perasaan aku time 2.. yg aku taw hanya nagis cz aku rse cm aku jauh sgt ngan allah selama ni. time ni la aku dpt terima hakikat ayah da xde. sume bnda yg berlaku 2 ad hikmahnyer. terasa cantek btol DIA mengatur hidup kita. cume aku je yg xtaw..

fatayat terakhir adalah pada jumaat yg lepas. 11.3.2010~

tajuknyer ialah warkah terakhir. cter pasal rakyat palestin. syukur sgt aku dok kt malaysia ni. xde perang2. dowg ilang mak ayah dlm sekelip mata. terasa bersyukur sgt sbb mmg ayah pergi meninggalkn aku dgn tbe2 cm dowg tp aku still ad mak. alhamdulillah. kesian meraka. semoga palestin akan bebas.



video

ni la lagu yg ktowg nyanyi time fatayat. klu hayati btol2 mst kowg rasa betapa besarnye kekuasaan ALLAH~

Shoutbox